Skip to main content

Kom 21 september naar de open dag in Breda of 9 oktober in Utrecht. Meld je hier aan!

Opleidingen BIM
Filter de opleidingen
Niveau
Duur
Locaties

BIM advanced

Niveau Postbachelor
Duur 6 maanden
Studiekosten € 5550,-
Bekijk opleiding Download brochure

BIM engineering

Niveau Postbachelor
Duur 1 jaar
Studiekosten € 9450,-
Bekijk opleiding Download brochure

BIM fundamentals

Niveau Postbachelor
Duur 10 weken
Studiekosten € 1950,-
Bekijk opleiding Download brochure

BIM introductie

Niveau Postbachelor
Duur 10 weken
Studiekosten € 1950,-
Bekijk opleiding Download brochure

Meld je aan voor een proefles

Ervaar hoe de lessen zijn.

Meld je nu aan
Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

Meld je nu aan
Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
 • Avans+ werkt voor deze opleiding met geboren docenten. Met hun drive en visie zijn ze enorm inspirerend. Het zijn duidelijk mensen uit het vak, want ze komen bij elke vraag meteen met pakkende, relevante praktijkvoorbeelden.

  André Robers
  Project Engineer / BIM Coördinator
 • Dankzij mijn nieuwe soft skills kan ik meer mensen meekrijgen in deze nieuwe manier van werken. Op dat gebied heb ik zelf een enorme ontwikkeling doorgemaakt, zoals tijdens de diploma-uitreiking nog eens werd aangehaald. Ik raad deze opleiding dan ook zeker aan.

  Jeroen van Hemert
  Senior engineer Elektrotechniek
 • We hadden een fijne, diverse groep met mensen uit alle disciplines van ons vakgebied. Die uitwisseling is waardevol, waardoor je de problematiek of uitdagingen vanuit verschillende invalshoeken kunt benaderen en synergie bereikt.

  Rob van Buggenum
  Medewerker afdeling R&D
Keurmerken en accreditaties. Opleidingen met kwaliteit.

Wil je ook bijdragen aan de meest efficiënte manier om te ontwerpen en bouwen? BIM heeft namelijk een volstrekt andere manier van (samen)werken binnen het bouwproces tot gevolg. Met een BIM opleiding (Building Information Modeling) van Avans+ leer je het proces te overzien en kun je een waardevolle bijdrage leveren, van (digitale) ontwerpfase tot oplevering. BIM opleidingen waarmee je klaar bent voor de toekomst.

Wat is BIM (Building Information Modeling)?

Heb jij je wel eens de vraag gesteld: wat is BIM nou eigenlijk en waarom is het zo speciaal? BIM (Building Information Modeling) is een manier van ontwerpen en bouwen waarbij het gebouw of de constructie en de installaties, in een computer als 3D-model en databank worden opgebouwd. BIM maakt het mogelijk om bouwprojecten eerst digitaal te ontwerpen en op te leveren, en ze daarna in het echt te bouwen zodat er minder kans op fouten is. BIM is daarom veel meer dan een 3D-model van een gebouw. Met de BIM opleidingen van Avans+ leer je alles over BIM en de juiste toepassing ervan. Wil je met je organisatie beter gaan bouwen door middel van BIM? Avans+ biedt ook maatwerktrajecten en incompany opleidingen aan. Hierdoor kun je met je hele organisatie grote stappen maken in efficiënter bouwen en ontwikkelen.

Waarom een BIM opleiding?

Omdat de invloed van installatietechniek het bouwkundig ontwerp complex maakt, is het des te belangrijker om dit zichtbaar te maken in de ontwerpfase. Dat stelt hoge eisen aan de ontwerpers, de engineers, installatietechnici en/of de modelleurs. Niet alleen vanuit technische kennis, maar vooral vanuit de Building Information Modeling werkwijze. Kennis en kunde door middel van een van een van onze BIM opleidingen is hierbij dan ook noodzakelijk: een goed moment voor een opleiding BIM dus waaronder de BIM modelleur opleiding.

Welke opleiding BIM past bij jou?

Bij Avans+ kun je kiezen uit de Introductie cursus BIM. Deze training BIM is voor iedereen die direct of indirect te maken krijgt met BIM (Building Information Modelling), zoals gebouweigenaren of adviseurs. De opleiding BIM engineering is geschikt voor de bedenkers van een BIM ontwerp, zoals architecten en bouwkundigen. Met een postbachelordiploma van deze BIM opleiding ben je aantoonbaar gekwalificeerd.

Ervaring opdoen in een ontwerpteam met BIM opleidingen

Onze BIM opleiding is ontwikkeld voor en door de praktijk. Dit zijn met name deskundigen op het gebied van bouw, installatietechniek, FM, IT en soft skills. De lessen worden verzorgd door docenten met ruime ervaring in het werkveld als BIM specialist. Multidisciplinair denken en doen, lopen als een rode draad door de gehele opleiding BIM. Daarom streeft Avans+ ernaar om de groepssamenstelling van de BIM cursus een weerspiegeling te laten zijn van een realistisch BIM ontwerpteam.

Meer weten over onze BIM opleiding tot professioneel BIM modelleur?

Heb je nog vragen over een van onze BIM cursussen of zou je graag meer te weten komen over onze BIM opleiding om je te specialiseren als BIM modelleur? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag bij het kiezen van de BIM training waar je echt wat aan heeft in jouw praktijk!

Lees meer