Skip to main content

BIM advanced

4
1 review
  • niveau Postbachelor
  • duur 6 maanden
  • studiebelasting 8-12 uur per week
  • studiekosten 5.550,-
  • Bekijk alle startdata en locaties
    • 17-12-2024 Breda
    • 17-12-2024 Utrecht
Download brochure
Download brochure
Opleiding bim advanced
Iets voor jou?
  • Je wilt projecten nog meer via de BIM methodiek aanpakken en daarmee slimmer en efficiënter leren werken.
  • Je bent toe om op een optimale manier te bimmen waarbij de klantvraag centraal staat.
  • Je wilt jezelf ontwikkelen tot een aantoonbaar gekwalificeerd BIM professional in een functie of rol als BIM engineer, BIM coördinator, BIM regisseur of BIM modelleur.

BIM is een innovatieve manier van samenwerken in de Nederlandse bouwsector, waarbij je samen met je team een digitaal model van een bouwwerk maakt en beheert. 

In de cursus BIM advanced leer je hoe je BIM succesvol kunt toepassen vanuit de praktijk in je eigen projecten: van ontwerp tot beheer en onderhoud en zelfs renovatie of sloop.
Je ontdekt welke BIM rol het beste bij je past, of dat nu BIM regisseur, BIM coördinator, BIM engineer of BIM modelleur is. Je ontwikkelt de vaardigheden en inzichten die je nodig hebt om die BIM rol goed te vervullen, zowel op het gebied van software als op het gebied van communicatie en samenwerking. Je leert ook hoe je omgaat met de veranderende bouwwereld en de uitdagingen die dat met zich meebrengt, zoals duurzaamheid, circulariteit en digitalisering.

In deze cursus staat de praktijk centraal. Je werkt aan een groepsproject waarin je de kennis en kunde die je opdoet direct kunt toepassen en verdiepen. Je leert van de ervaringen van docenten die allemaal experts zijn in hun vakgebied als ook van andere deelnemers. Je krijgt feedback en begeleiding om je leerproces te optimaliseren. Zo word je klaargestoomd om een echte BIM-professional te worden!

Proefles volgen

Heb je de ambitie om je verder te ontwikkelen in BIM? Wil je een les meevolgen? Lees meer en geef je op. 

Praktische informatie
    Doelgroep

    Doelgroep

    Als projectmedewerker heb je al een mooie basis gelegd voor je BIM carrière. Je weet hoe je met BIM processen, modellen, communicatie en software moet omgaan, maar je wilt meer! Je wilt jezelf verder ontwikkelen tot een echte BIM professional die in een multidisciplinair team kan samenwerken en het BIM proces kan managen. Wil je een rol vervullen als BIM regisseur, BIM coördinator, BIM engineer of BIM modelleur? Dan is deze cursus iets voor jou!

    Om deel te nemen aan deze cursus heb je een associate degree, bachelor- of masterdiploma nodig in een relevant vakgebied, zoals architectuur, bouwkunde, installatietechniek, civil engineering, mechanical engineering, electrical engineering, built environment, infratechniek, beheer- en onderhoud of asset facility management. Of je hebt een vergelijkbare postbacheloropleiding afgerond, zoals HIT-W, HIT-E, Maintenance management installatietechniek, Assetmanagement of Hoger bouwprojectmanagement.

    Als je niet aan de cursuseisen voldoet, kunnen we samen kijken of je toch een kans kunt maken om deel te nemen aan de cursus. Het kan zijn dat je dan het hbo-assessment doen als onderdeel van de toelatingsprocedure. 

    Werkvorm

    Werkvorm

    Je leert in een multidisciplinaire omgeving met deelnemers en docenten uit verschillende vakgebieden. Tijdens de opleiding leer je niet alleen van de docenten, maar ook van elkaar. 

    Van jou vragen we een proactieve en positief kritische houding. Je bestudeert zelfstandig de theorie en neemt actief deel aan fysieke bijeenkomsten en online vragenuren. Docenten maken gebruik van presentaties, geven diverse opdrachten en dagen je uit om zo veel mogelijk nieuwe vaardigheden en inzichten te ontwikkelen. Voor de BIM-software worden studentenlicenties verstrekt en zullen de docenten helpen bij het installeren. 

    Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

    Studiebelasting

    Studiebelasting

    BIM advanced duurt 6 maanden en bestaat uit zijn 23 bijeenkomsten, 3 online vragenuren en een mondelinge verdediging. De bijeenkomsten zijn op een vaste dag in de week tussen 13.00 en 20.15 uur. Naast de bijeenkomsten dien je 8 tot 12 uur per week te reserveren voor zelfstudie. De zelfstudie is een gemiddelde en is afhankelijk van leervermogen, opleidingsachtergrond, praktijkervaring en ambitie. 

    In weken waarin geen bijeenkomsten zijn ingeroosterd dien je deze lesdag wel te reserveren voor lessen die door omstandigheden verplaatst moeten worden of om aan de opdrachten te werken.

    Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

    Studiekosten

    Studiekosten

    De kosten voor de opleiding BIM advanced zijn als volgt:

    • Opleidingskosten € 5.550,-.
    • Arrangementskosten € 650,-.
    • Entreetoets BIM Advanced € 250,-.

    Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.
    Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. Voor opleidingskosten geldt een tarief van 21% BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

    Intake-assessment

    Als je niet aan de cursuseisen voldoet, kunnen we samen kijken of je toch een kans kunt maken om deel te nemen aan de cursus. Tijdens dit gesprek gaan we een beeld vormen of de cursus in alle redelijkheid haalbaar voor je is. Vraag gerust vrijblijvend een adviesgesprek aan om hier eens over te praten.  Afhankelijk van je vooropleidingen en werkervaring wordt tijdens het adviesgesprek bepaald of het intake-assessment onderdeel zal zijn van de toelatingsprocedure.  
    De kosten voor het intake-assessment bedragen € 250,- ex. BTW. 
    Na het assessment volgt het intakegesprek om in overleg met je te bepalen of je al dan niet bij uitzondering toelaatbaar bent.

    Software

    In de opleiding wordt gebruik gemaakt van verschillende softwarepakketten die kosteloos aan deelnemers beschikbaar worden gesteld. Hiervoor dien je zelf te beschikken over een laptop welke voldoet aan bepaalde minimum systeemvereisten. Meer informatie hierover tref je hier bij “minimum: Entry-Level Configuration”

    Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

    Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidiepagina.

    Diploma

    Diploma

    Als je de cursus BIM advanced succesvol hebt afgerond heb je tevens de postbacheloropleiding BIM engineering afgerond. Je ontvangt het postbachelordiploma BIM engineering van Avans+.

    Wil je weten wat bij jou past?

    Vervolgopleiding

    Wil jij je verder ontwikkelen na het afronden van de cursus BIM advanced? Je kunt je verder ontwikkelen met onder andere Projectleider bouw en infra, Projectleider installatietechniek, Hoger bouwprojectmanagement, Contractmanagement, Assetmanagement of Master of Pipeline Technology.

    Resultaat

    Resultaat

    Na het succesvol afronden van de cursus BIM advanced ben je aantoonbaar gekwalificeerd als BIM professional in je gekozen rol en kun je het verschil maken op zowel bedrijfs- als projectniveau.

    Deelopleidingen

    Deelopleidingen

    BIM advanced is de laatste van de 3 modules in de opleiding BIM engineering. De modules zijn los te volgen of allemaal in de opleiding BIM engineering. Om de gehele opleiding BIM engineering te volgen moet je alle drie de modules hebben afgerond. De modules zijn:

    Contact

    Contact

    Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

    test
    Maatwerk
    Avans+ kan voor het BIM ontwikkelvraagstuk van jouw organisatie ook een uniek maatwerktraject samenstellen. Op deze manier ben je verzekerd van een opleiding voor jouw medewerkers die perfect aansluit op hun ambities, op hun functies én op de toekomst van de organisatie. We geloven dat alleen bij een juiste samenhang tussen deze 3 elementen een maatwerktraject een succes wordt.
    Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een incompany- of maatwerktraject? Bekijk dan alle informatie over dit onderwerp.
    Lees meer
    test
    Postbachelor BIM-engineer: de volgende stap in de ontwikkeling van je bureau
    Simon George is architect en heeft de opleiding BIM-engineer bij ons gevolgd. 'Ik kan het iedere architect aanbevelen'. Lees in dit blog zijn verhaal.
    Lees meer
    Bezoek een voorlichtings­bijeenkomst

    Voor antwoorden op al je opleidingsvragen

    Meld je nu aan
    Programma

    De rode draad door de cursus is het groepsproject waar, op een bestaand gebouw inclusief omgeving en infra, een wijziging in gebruik plaatsvindt. Met deze opdracht ga je binnen een multidisciplinair team aan de slag. Je kiest een BIM rol en ontwikkelt je kennis die je gaat toepassen in het project waardoor je vaardigheden en inzichten ontwikkelt evenals de mogelijkheden van de BIM methodiek. Je leert slimmer en efficiënter te werken en om een project te optimaliseren.

    Onderwerpen die aan de orde komen:

    • BIM toepassen in een groepsproject
    • Integraal ontwerpen en engineeren
    • BIM cultuur
    • BIM proces
    • BIM tools
    • Bouwrecht
    • BIM in de toekomst

    De cursus wordt afgesloten met de oplevering van het virtuele bouwwerk, persoonlijk logboek en de mondelinge verdediging.

    Opleiding BIM advanced bij Avans+
     

    Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan

    4
    1 review
    Download brochure Inscrijven