Skip to main content

Bachelor Software engineer

Bachelor Software engineer
iets voor u?
 • U wilt de kortste weg naar een erkend bachelordiploma
 • U zoekt een IT opleiding die aansluit bij uw werkervaring en –niveau
 • U wilt bij blijven met de nieuwste technologie en trends
In het kort
 • niveau Bachelor
 • duur 2 jaar
 • studiebelasting 15 uur per week
 • studiekosten 14.995,-
 • startdata
  • 11-09-2019 Breda
  • 12-09-2019 Utrecht
  • 18-09-2019 Rotterdam
  • 19-09-2019 Eindhoven
  • 21-09-2019 Zwolle
Bekijk alle startdata en locaties inschrijven
Bachelor Software engineer

Bachelor Software engineer

U heeft al meer dan 3 jaar een functie in de softwareontwikkeling op bachelorniveau, maar mist nog het bijbehorende diploma. Dat is voor u dé erkenning van uw capaciteiten en werkervaring. U wilt graag een volgende stap zetten in uw loopbaan. Daarbij is een erkend bachelordiploma een belangrijk bewijs van uw werk- en denkniveau. U leert in deze Bachelor Software engineer hoe u actief bij kunt blijven met de laatste technologische trends en deze te vertalen naar praktisch bruikbare toepassingen voor uw eigen organisatie. Deze blik op innovatie komt in elke module terug en onderscheidt de Bachelor Software engineer van Avans+ van vergelijkbare software engineer bachelor opleidingen.

Alle modules van de Bachelor Software engineer zijn ook te volgen als losse modules:

 • Module 1: Technologie en innovatie
 • Module 2: Low-code
 • Module 3: Smac
 • Module 4: Data science
 • Module 5: Cybersecurity
 • Module 6: Blockchain
lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  U bent een ambitieuze professional met meer dan 3 jaar ervaring in de software ontwikkeling. U bent bijvoorbeeld programmeur of full stack ontwikkelaar. Uw rol vraagt om de technologische trends goed te vertalen naar bruikbare toepassingen rekening houdend met het belang van data en een goede beveiliging. Daarnaast wilt u graag verder groeien in uw carrière. U werkt en denkt op hbo-niveau en u wilt graag het bijbehorende diploma halen.

  Werkvorm

  Werkvorm

  U wilt met brede software engineering kennis en een bachelordiploma uw positie in uw organisatie en op de arbeidsmarkt versterken.

  Intakegesprek

  Uw persoonlijke ontwikkeltraject begint met een vrijblijvend intakegesprek met de opleidingsmanager. Hierin bekijkt u samen of uw werkervaring en eerdere opleidingen een vrijstelling mogelijk maken voor de eerste 2 leerjaren. We stellen daarbij samen vast in hoeverre u het benodigde startniveau (associate degree-niveau) heeft om in te stromen in dit 2-jarige bachelorprogramma.

  Op weg naar uw bachelordiploma

  Is de uitkomst van het intakegesprek positief? Dan start u de Bachelor Software engineer (2 jaar) met ons intake programma. Op basis van gerichte assessmentopdrachten die u door vertaalt naar uw eigen werkzaamheden vult u uw individueel portfolio. Daarmee toont u aan dat u over het gevraagde niveau beschikt. Dit doet u aan de hand van verschillende opdrachten.

  De opleidingsmanager en uw docent begeleiden u bij het vormgeven van uw individuele portfolio.

  Virtual Action Learning

  Er wordt gewerkt met de VAL-methodiek. VAL staat voor Virtual Action Learning. Aan de hand van leerarrangementen gaat u actief aan de slag binnen uw eigen organisatie. Een leerarrangement heeft altijd een theoretische component die vervolgens in de eigen praktijk moet worden toegepast. Studenten geven elkaar actief feedback via het social learning platform. 

  Gedurende het traject vindt er virtuele leerinteractie op het platform plaats in de vorm van leervragen, stellingen, interessante websites en artikelen. Na de feedback te hebben verwerkt in versie 2 van het leerarrangement vindt plenair de editorial review plaats. In deze actieve sessie worden de leerarrangementen besproken door de expert. In een betekenisvolle dialoog met de studenten wordt verdere diepgang op het onderwerp van het leerarrangement bereikt.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  U begint de opleiding met het intake programma, dat bestaat uit 5 bijeenkomsten die worden gegeven in een periode van 10 weken.

  Daarna start u met het 2-jarige traject van de bacheloropleiding Software engineer, waarvan elk leerjaar een studielast van 60 EC heeft.

  Deze opleiding bestaat uit 8 blokken van 10 weken. In week 1 tot en met 8 van ieder blok volgt u tweewekelijkse collegebijeenkomsten. Het gehele blok kunt u de docenten van het blok raadplegen als u vragen heeft via de Virtual Learning Community. In week 9 vindt de toetsing plaats. U levert dan uw beroepsproducten in. Het laatste halfjaar staat in het teken van uw afstuderen. Dan heeft u alleen persoonlijke bijeenkomsten met uw begeleiders.

  De gemiddelde studiebelasting is 10 tot 15 uur per week, naast de opleidingsdagen. U besteedt deze uren aan zelfstudie, de voorbereiding van de bijeenkomsten en het uitwerken van opdrachten.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Bachelor Software engineer (2 jaar) zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 14.995,-.
  • Arrangementskosten: € 1.000,-.
  • Boeken: circa € 200,- per jaar. Deze schaft u zelf aan.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  De exacte kosten voor u zijn afhankelijk van uw ontwikkeltraject. U ontvangt voor aanvang van deze IT opleiding een factuur. U kunt deze opleiding in maandelijkse of jaarlijkse termijnen betalen.

  Levenlanglerenkrediet

  Deelnemers aan deze Bachelor opleiding Software engineer kunnen in aanmerking komen voor een Levenlanglerenkrediet. Dit houdt in dat u een lening kunt krijgen van de overheid voor het volgen van de opleiding, indien u aan de voorwaarden voldoet.

  Informatie over voorwaarden en aanvraagprocedure Levenlanglerenkrediet

  Diploma

  Diploma

  Wanneer u het vereiste aantal studiepunten heeft behaald, ontvangt u een diploma van Avans+. De bacheloropleiding Software engineer is voorgelegd ter accreditatie door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO).

  Resultaat

  Resultaat

  Na de afronding van de 2-jarige Bachelor Software engineer heeft u een diploma. Uw positie op de arbeidsmarkt is hiermee veel sterker geworden. Daarnaast heeft u gedegen inzicht gekregen in nieuwe trends en technologie en kunt u deze praktisch vertalen naar concreet bruikbare toepassingen voor uw organisatie  Zo levert u een aantoonbare bijdrage aan de optimalisatie van de bedrijfsvoering en het realiseren van organisatiedoelstellingen. Kortom, u bent nóg waardevoller voor uw organisatie.

  Contact

  Contact

  Heeft u vragen over deze opleiding? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley van der Sande-Koevoets van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 14.

  Programma
  Intake assessment

  Op basis van de quickscan is al duidelijk of u in aanmerking komt voor de verkorte route van 2 jaar. Als u in aanmerking komt voor het verkorte traject toetsen we door middel van een intake assessment welke competenties en modules vrijgesteld kunnen worden. Mochten er naar aanleiding van dit assessment deficiënties zijn vastgesteld dan wordt er een maatwerkprogramma gemaakt om deze deficiënties alsnog te behalen.

  Intake assessment Bachelor Software engineer
  Leerjaar 1

  • Blok 1: Technologie en innovatie
  • Blok 2: Low-code
  • Blok 3: Smac
  • Blok 4: Data science

  leerjaar 1 Bachelor Software Engineer 2 jaar
  Leerjaar 2

  • Blok 5: Cybersecurity
  • Blok 6: Blockchain
  • Blok 7 en 8: Afstudeeronderzoek, persoonlijk leiderschap, methoden en technieken

  leerjaar 2 Bachelor Software Engineer 2 jaar
  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al uw opleidingsvragen

  Meld u nu aan
  Brochure aanvragen Inscrijven