Skip to main content

 I.v.m. de aangescherpte coronamaatregelen verzorgen we t/m 2 maart alleen online lessen. Bij vragen kun je contact met ons opnemen.

IT en business innovatie

IT en business innovatie
Iets voor jou?
 • Je wilt weten wat de nieuwste IT-ontwikkelingen en -trends voor je rol en organisatie betekenen.
 • Je wilt een optimale bijdrage leveren aan jouw afdeling gebruikmakend van nieuwe IT-ontwikkelingen.
 • Je wilt leren om veranderingen op het gebied van IT en innovatie te herkennen en te signaleren.

Digitale transformatie
We leven in een snelle wereld, waarin anders wordt gecommuniceerd en samengewerkt dan 10 jaar geleden. Door de toenemende digitalisering wordt de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van data met de dag belangrijker. Dat heeft gevolgen voor de manier waarop teams in organisaties met elkaar werken. Je wilt vanuit jouw rol weten welke mogelijkheden nieuwe technologieën bieden.

Nieuwe technologieën en innovatie voor uw organisatie
Business, technologie en IT zijn sterk met elkaar verweven. Die verwevenheid neemt de komende jaren nog verder toe door de digitale transformatie. IT en technologie maken innoveren en samenwerken eenvoudiger en sneller. Dit geeft organisaties ongekende nieuwe mogelijkheden en kansen. Het leidt tegelijkertijd ook tot meer complexiteit. Dat vraagt om inzicht, zodat je deze trends en ontwikkelingen tijdig benut, terwijl je de risico’s minimaliseert.

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je denkt en werkt minimaal op hbo-niveau. Je wilt weten wat de nieuwste IT-ontwikkelingen en -trends voor jouw rol en organisatie betekenen. Hoe kun je een optimale bijdrage leveren aan jouw afdeling, gebruikmakend van deze nieuwe IT-ontwikkelingen?

  Wil je weten of jouw achtergrond en/of ambitie aansluit bij deze opleiding? Neem contact op met de opleidingsmanager voor vrijblijvend en persoonlijk advies.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Jouw persoonlijke ontwikkeling staat centraal. Onze docenten, coaches en opleidingsmanagers begeleiden je bij het bereiken van jouw persoonlijke doelen. Je past verschillende methodieken direct toe op jouw eigen vraagstuk. Dit vraagstuk is voor jou de rode draad door de opleiding. Hierbij krijg je persoonlijke begeleiding om dit vraagstuk op te lossen. Je leert hierdoor het beste uit jezelf te halen en neemt wat je leert meteen mee naar jouw eigen organisatie. Door interactief kennis en ervaringen uit te wisselen met je mede-deelnemers, kom je tot verfrissende en waardevolle inzichten. Zo levert jouw opleiding direct resultaat op!

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De opleiding IT en business-innovatie bestaat uit 5 bijeenkomsten die in een periode van 10 weken worden gegeven. De bijeenkomsten vinden plaats van 16:00 tot 21:30 uur. Deze opleiding heeft een studiebelasting van 6 uur per week voor zelfstudie, voorbereiding van de bijeenkomsten en het uitwerken van jouw opdracht. De opleiding is goed te combineren met werk en privé.

  In het gehele traject staat er altijd een team van docenten, coaches en opleidingsmanagers voor je klaar, hierdoor sta je er bij ons nooit alleen voor.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding IT en business innovatie zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 2.500,-.
  • Boeken: circa € 40,-. Deze schaf je zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 150,-.

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Diploma

  Diploma

  Na de succesvolle afronding van de opleiding IT en business innovatie ontvang je van Avans⁺ een certificaat.

  Verdiepen en verbreden bij Avans+

  In deze module heb je je verdiept op het snijvlak van IT en business. Wil je jouw bedrijfskundige kennis nog verder uitbreiden? Kies dan eenvoudig voor een van de vele andere bedrijfskundige modules of de volledige postbachelor-opleiding Bedrijfskundig Management. Je kunt met deze opleidingen 4 keer per jaar starten. Voor al jouw vragen en uitdagingen vind je bij Avans⁺ een passende opleiding.

  Resultaat

  Resultaat

  Alles wat je tijdens de opleiding leert kun je de volgende dag in de praktijk toepassen. We helpen je niet alleen om vakinhoudelijk sterker te worden, maar er wordt ook gewerkt aan jouw persoonlijk leiderschap en leer je draagvlak te creëren.

  Na de opleiding IT en business-innovatie ben je beter in staat om technologische ontwikkelingen te doorgronden en te bepalen wat hun waarde is voor jouw organisatie. Je leert werken met nieuwe technologieën en neemt jouw organisatie hier effectief in mee.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley van der Sande-Koevoets van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 14.

  Programma

  In de opleiding IT en business innovatie leer je wat nieuwe technologieën voor jou en jouw organisatie kunnen betekenen. Je leert veranderingen op het gebied van IT en innovatie te signaleren en te herkennen. Je ontdekt wat de impact van nieuwe technologieën kan zijn op jouw werkzaamheden en hoe je ze kunt gebruiken om je werk te optimaliseren. Je maakt een plan om te komen tot de gewenste verandering.

  Nieuwe businesskansen die voortkomen uit IT-ontwikkelingen, gaan ook gepaard met nieuwe bedreigingen. Wat is de aanleiding voor jouw organisatie om gebruik te gaan maken van deze nieuwe technologieën? Je brengt in kaart met welke nieuwe technologieën jouw afdeling te maken heeft. Ook besef je wat de impact is van deze digitale transformatie op andere afdelingen, zoals finance, marketing en sales. Welke mogelijkheden heb jij om het IT-proces rondom jouw afdeling te optimaliseren?

  Je neemt jouw management en andere stakeholders mee en bespreekt je inzichten. Je begrijpt de impact van de IT-strategie van jouw bedrijf op jouw afdeling en weet wat ervoor nodig is om de afdeling toekomstbestendig te maken.

  In jouw plan geef je aan wat de toenemende digitalisering betekent voor jouw afdeling en jouw rol, en welke stappen er nodig zijn om te komen tot de gewenste verandering. Je hebt hierbij aandacht voor het proces én jouw collega’s, en begrijpt dat deze veranderingen invloed hebben op de huidige manier van werken. Zo ben je klaar om nieuwe businesskansen te signaleren en uit te werken.

  programma IT en business innovatie
   
  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
  • Je leert veel van de uitwisseling met mededeelnemers, die, in mijn geval, uit heel andere branches kwamen. Het is leerzaam om te horen hoe het er bij hen aan toegaat. 

   Johan Foolen
   Projectleider
  • Mijn indruk is dat Avans+ alles goed heeft geregeld. Ik vond de informatie vooraf duidelijk en ook de opbouw van de opleiding is logisch

   Mariëlle Schonk
   Teamleider
  • In het begin was het vooral zoeken naar de juiste balans, zoals Avans+ al had aangegeven. Toen ik die eenmaal had gevonden, ging het lekker.

   Esther Gijsbertsen
   Curriculumexpert
  Bekijk alle referenties
  Brochure aanvragen Inscrijven