Skip to main content

 I.v.m. de aangescherpte coronamaatregelen verzorgen we t/m 9 februari alleen online lessen. Bij vragen kun je contact met ons opnemen.

Marketing en klantgerichtheid

 • niveau Postbachelor
 • duur 10 weken
 • studiebelasting 6 uur per week
 • studiekosten 2.500,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 25-02-2021 Arnhem
  • 25-02-2021 Breda
  • 25-02-2021 Eindhoven
  • 25-02-2021 Rotterdam
  • 25-02-2021 Utrecht
  • 20-05-2021 Arnhem
  • 20-05-2021 Breda
  • 20-05-2021 Eindhoven
  • 20-05-2021 Rotterdam
  • 20-05-2021 Utrecht
Inschrijven
Opleiding Marketing en klantgerichtheid
Iets voor jou?
 • Je wilt beter kunnen inspelen op de wensen en behoeften van jouw klanten.
 • Je wilt je klant meer centraal stellen.
 • Je wilt goed onderbouwde marketingvoorstellen kunnen uitwerken voor jouw afdeling.

De dynamiek van marketing en klantgerichtheid

Organisaties zonder klanten bestaan niet. Toch is écht denken vanuit de klantbehoefte voor veel organisaties een enorme uitdaging. Voor marketeers maar ook voor jou als leidinggevende, specialist of adviseur. Je merkt dat de wensen en verwachtingen van jouw klanten continu veranderen. Een toenemende vraag naar persoonlijke aandacht en digitale ondersteuning zijn hier enkele voorbeelden van. Dit zijn uitdagingen waar je op wilt inspelen. Je wilt immers dat klanten terug blijven komen of nieuwe producten afnemen. Om dit te kunnen realiseren heb je eerst inzicht nodig in wie jouw klant is, wat hij wil en hoe hij zich gedraagt. Pas dan kun je klantgericht zijn.

In deze opleiding Marketing en klantgerichtheid leer je de marketingstrategie van jouw organisatie beter begrijpen. Je maakt deze toepasbaar voor je eigen afdeling. Je leert ook de klant beter begrijpen, door onder andere meer inzicht in zijn klantreis. Zo leer je hoe en wanneer je jouw klant nog beter centraal kunt stellen. Hierop kan je je communicatie en je marketingactiviteiten aansluiten.

Vergroot je klantgerichtheid
Om de focus op de klant en organisatiedoelstellingen te behouden, heb je inzicht nodig in de omgevingsfactoren, zoals andere aanbieders, toeleveranciers en veranderende wet- en regelgeving. Hoe zijn deze van invloed op jouw organisatie en afdeling? Op basis van deze inzichten kies je een gerichte marketingaanpak richting jouw klant. Daarbij werk je vaak samen met een marketeer of communicatiespecialist. Deze opleiding zorgt ervoor dat je meer inzicht krijgt in marketingbegrippen, zodat je samen met een marketeer marketingvoorstellen kunt maken, beoordelen, en de uitvoering ervan kritisch kunt volgen. Met als doel de klantgerichtheid van jouw afdeling te vergroten en meer concurrentievoordeel te behalen.

Leren van elkaar
Je leert van docenten die werken in het marketing vakgebied en vooral van jouw mededeelnemers. Zij hebben wellicht ervaring in een andere branche, maar staan voor dezelfde uitdagingen als jij. Door in de lessen samen praktijkvoorbeelden te bespreken, kom je tot verfrissende en waardevolle inzichten. Deze neem je onder meer mee in jouw eigen opdracht.

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je denkt en werkt minimaal op hbo-niveau. Je hebt geen marketingfunctie, maar wilt wel meer weten over marketing, omdat je in jouw dagelijkse werk te maken hebt met klantbehoeften en marketingvragen. Door meer inzicht in de marketingstrategie van jouw organisatie kun je deze effectiever vertalen naar je eigen afdeling en werkzaamheden. Zo kun je nog klantgerichter werken en een concurrentievoordeel behalen. Het maakt niet uit in welke branche je werkzaam bent.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Jouw persoonlijke ontwikkeling staat centraal. Onze docenten, coaches en opleidingsmanagers begeleiden je bij het bereiken van je persoonlijke doelen. Je past verschillende methodieken direct toe op je eigen vraagstuk. Dit vraagstuk is voor jou de rode draad door de opleiding klantgerichtheid. Hierbij krijg je persoonlijke begeleiding om dit vraagstuk op te lossen. Je leert hierdoor het beste uit jezelf te halen en neemt wat je leert meteen mee naar jouw eigen organisatie. Door interactief kennis en ervaringen uit te wisselen met je mededeelnemers, kom je tot verfrissende en waardevolle inzichten.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De opleiding Marketing en klantgerichtheid bestaat uit 5 bijeenkomsten die in een periode van 10 weken worden gegeven. De bijeenkomsten vinden plaats van 16:00 tot 21:30 uur. Deze opleiding heeft een lage studiebelasting: reken op ongeveer 6 uur per week voor zelfstudie, voorbereiding van de bijeenkomsten en het uitwerken van jouw opdracht. De opleiding is goed te combineren met werk en privé.

  In het gehele traject staat er altijd een team van docenten, coaches en opleidingsmanagers voor je klaar, hierdoor sta je er bij ons nooit alleen voor.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Marketing en klantgerichtheid zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 2.500,-
  • Boeken: circa € 80,-
  • Arrangementskosten: € 150,-

  De boeken schaf je zelf aan. Voor de opleidings- en arrangementskosten ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur. De opleidingskosten zijn vrijgesteld van btw. Alle overige bedragen zijn exclusief 9% btw.

  Diploma

  Diploma

  Na afronding van de opleiding Marketing en klantgerichtheid ontvang je van Avans+ een certificaat.

  Verdiepen en verbreden bij Avans⁺
  In deze module heb je je verdiept in marketing. Wil je jouw bedrijfskundige kennis nog verder uitbreiden? Kies dan eenvoudig voor een van de vele andere bedrijfskundige modules of de volledige postbachelor-opleiding Bedrijfskundig management. Je kunt met deze opleidingen 4 keer per jaar starten. Voor al jouw vragen en uitdagingen vind je bij Avans+ een passende opleiding.

   

  Resultaat

  Resultaat

  Alles wat je tijdens de opleiding leert kun je de volgende dag in de praktijk toepassen. We helpen je niet alleen om vakinhoudelijk sterker te worden, maar er wordt ook gewerkt aan jouw persoonlijk leiderschap en leer je draagvlak te creëren.

  Je begrijpt jouw klant en hebt inzicht in zijn (online) gedrag. Door jouw bekendheid met verschillende marketinginstrumenten kies je een passende benaderingswijze voor je klant. Je werkt hierdoor nog klantgerichter binnen jouw afdelingsproces en communicatie. Ook ben je voldoende toegerust om samen met een marketeer marketingvoorstellen te beoordelen en uit te voeren. Kortom, je kunt (nog) klantgerichter gaan werken.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding marketing? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley van der Sande van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nlof via 076 – 525 88 14. Ben je op zoek naar een meer sales gerelateerde opleiding? We bieden ook een opleiding Sales en accountmanagement aan, ook hierover kunnen we je van advies voorzien.

  test
  Blog
  Ben je op zoek naar informatie over een specifiek vakgebied? Lees meer op onze blog!
  Lees meer
  test
  Maatwerk
  Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een incompany- of maatwerktraject? Bekijk dan alle informatie over dit onderwerp.
  Lees meer
  Bezoek een virtuele voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

  Meld je nu aan
  Programma

  Door deze opleiding krijg je meer focus op klantgerichtheid en marketing. Je leert de marketing-strategie van jouw organisatie te vertalen naar jouw eigen afdeling om je klanten nog beter centraal te stellen. Je communicatie en je proces sluiten hierop aan. Door vanuit een klantperspectief naar jouw organisatie te kijken, krijg je inzicht in de customer journey, het effect van verschillende marketinginstrumenten en de klantgerichtheid van jouw afdeling. Het programma bevat de volgende hoofdthema’s:

  • Wat is marketing en wanneer / hoe pas je het toe?
  • Van buiten naar binnen kijken, analyseren, handelen
  • Marketinganalyse en marktonderzoek
  • Positionering, segmentatie, doelgroepbepaling
  • Marketingmix, online marketing, marketingplan en businessmodel canvas

   

  Programma
   
  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
  • Je leert veel van de uitwisseling met mededeelnemers, die, in mijn geval, uit heel andere branches kwamen. Het is leerzaam om te horen hoe het er bij hen aan toegaat. 

   Johan Foolen
   Projectleider
  • Mijn indruk is dat Avans+ alles goed heeft geregeld. Ik vond de informatie vooraf duidelijk en ook de opbouw van de opleiding is logisch

   Mariëlle Schonk
   Teamleider
  • In het begin was het vooral zoeken naar de juiste balans, zoals Avans+ al had aangegeven. Toen ik die eenmaal had gevonden, ging het lekker.

   Esther Gijsbertsen
   Curriculumexpert
  Bekijk alle referenties
  Brochure aanvragen Inscrijven