Skip to main content

Master of Marketing

Master of Marketing (MM)
iets voor u?
 • U wilt zich verdiepen in het oplossen van strategische marketingvraagstukken.
 • U heeft een afgeronde bacheloropleiding en ervaring als manager of marketingexpert.
 • U wilt innoveren en daarmee waarde creëren voor uzelf en uw organisatie.
In het kort
 • niveau Master
 • duur 2,5 jaar
 • studiebelasting 10-15 uur per week
 • studiekosten 17.000,-
 • startdata
  • 28-10-2019 Utrecht
  • 28-10-2019 Breda
Bekijk alle startdata en locaties inschrijven
Master of Marketing (MM) avansplus breda

Master of Marketing

Marketing op strategisch niveau is niet meer weg te denken als onderdeel van de besluitvorming. In een multidisciplinaire omgeving bent u als marketingmanager samen met uw team verantwoordelijk voor innovatie om daarmee (duurzame) waarde te creëren voor uw organisatie en de organisatie naar een hoger plan te tillen. In de Master Marketing staan deze thema’s centraal en leert u hoe u kunt bijdragen aan de strategische doelstellingen van uw organisatie; in theorie maar bovenal op een praktijkgerichte manier.

Word een marketing master

In deze Masteropleiding Marketing leert u trends en ontwikkelingen te onderzoeken en analyseren, om ze vervolgens te vertalen naar een juiste positionering voor uw organisatie en naar innovatieve marketingstrategieën. Dit vereist leiderschapskwaliteiten en beïnvloedingsvaardigheden, ook hier is ruimschoots aandacht voor gedurende de opleiding.

Samen met het werkveld heeft Avans+ een marketing master opleiding ontwikkeld die aansluit op actuele ontwikkelingen in diverse sectoren waaronder de zorgsector, het onderwijs en de zakelijke dienstverlening. U gaat gedurende de marketing master aan de slag met cases uit uw eigen organisatie en onderbouwt deze met behulp van wetenschappelijke theorieën. U wordt hierbij begeleid door docenten met ruime praktijkervaring binnen uw eigen vakgebied.

lees meer
praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  U bent marketingmanager, marketingexpert of werkzaam in een vergelijkbare functie op tactisch/strategisch niveau en 2 tot 4 jaar werkzaam binnen deze functie. U heeft als vooropleiding een bacheloropleiding marketingmanagement, commerciële economie of vergelijkbaar afgrond en u wilt zich ontwikkelen met een marketing studie waar u echt wat aan heeft.

  Geen bedrijfskundige bachelor?

  De HBO Master marketing is ook toegankelijk voor deelnemers met een niet-bedrijfskundige bachelor als vooropleiding. U dient dan te beschikken over 5 tot 10 jaar werkervaring in een marketingfunctie. Het toekomstperspectief van de Master of Marketing is het bekleden van een functie waarin u verantwoordelijk bent voor het uitzetten van het strategisch marketingbeleid binnen uw organisatie.

  Werkvorm

  Werkvorm

  De Master Marketing biedt u in 4 masterclasses een zorgvuldig uitgebalanceerde combinatie van theoretische achtergronden en de praktische toepassing daarvan. U volgt gedurende de master in marketing iedere 2 weken bijeenkomsten die verzorgd worden door docenten die deskundig zijn binnen hun vakgebied en zelf werkzaam zijn als marketingdeskundige in de praktijk

  Praktijkgerichte master marketing

  Uw persoonlijke ontwikkeling staat centraal. Onze docenten, coaches en opleidingsmanagers begeleiden u bij het bereiken van uw persoonlijke doelen. U past verschillende methodieken direct toe op uw eigen vraagstuk. Dit vraagstuk is voor u de rode draad door de opleiding. Hierbij krijgt u persoonlijke begeleiding om dit vraagstuk op te lossen. U leert hierdoor het beste uit uzelf te halen en neemt wat u leert meteen mee naar uw eigen organisatie. U bestudeert tijdens de master marketing deeltijd zelfstandig de leerstof, formuleert leervragen en bereidt u actief voor op de bijeenkomsten waarin u uw inzichten deelt met de docent en de andere deelnemers.

  Businessproject master marketing

  Iedere module binnen de masterclass wordt afgesloten met een individuele paper of een tentamen. In de eerste 3 masterclasses van de HBO master marketing werkt u daarnaast (in groepsverband) aan een businessproject. Samen met de andere projectleden voert u een businessproject als praktijkonderzoek uit en komt u tot een advies, dat u aan het einde van de masterclass presenteert aan de andere deelnemers en de opdrachtgever uit de praktijk. U wisselt kennis en ervaring uit met de andere deelnemers en krijgt daarnaast begeleiding van een professionele coach, individueel én op groepsniveau.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De deeltijd Master marketing duurt 2,5 jaar, inclusief de thesisfase. De gemiddelde studiebelasting van de master marketing is 10 tot 15 uur per week, naast de opleidingsdagen. U besteedt deze uren aan zelfstudie, projecten en opdrachten. Alle theorie die in de masteropleiding wordt behandeld is relevant en direct toe te passen op uw vraagstuk, hierdoor is uw studietijd efficiënt. U heeft per masterclass 12 tweewekelijkse colleges in de middag- en avonduren.

  In het gehele traject staat er altijd een team van docenten, coaches en opleidingsmanagers voor u klaar, hierdoor staat u er bij ons nooit alleen voor.

   

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de Master of Marketing zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 17.000,-.
  • Boeken: € 1.500,-. Deze schaft u zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 1.500,-.

  Hiervoor ontvangt u voor aanvang van de marketing master opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Het is mogelijk om het cursusgeld in termijnen te betalen via automatische incasso. Dat kan bij deze HBO master marketing opleiding in 3 jaarlijkse termijnen van € 5.850,- of 26 maandelijkse termijnen van € 690,-. Overige kosten worden bij de eerste termijn geïncasseerd. 

  Levenlanglerenkrediet voor de master marketing

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een Levenlanglerenkrediet. Dit houdt in dat u een lening kunt krijgen van de overheid voor het volgen van de opleiding, indien u aan de voorwaarden voldoet.

  Informatie over voorwaarden en aanvraagprocedure Levenlanglerenkrediet

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van de marketing master ontvangt u een erkend getuigschrift en mag u de titel Master of Arts (MA) in Marketing voeren. De professionele Master of Marketing van Avans+ is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO); CROHO: 70141.

  Resultaat

  Resultaat

  Alles wat u tijdens de masteropleiding leert kunt u de volgende dag in de praktijk toepassen. We helpen u niet alleen om vakinhoudelijk sterker te worden, maar er wordt ook gewerkt aan uw persoonlijk leiderschap en leert u draagvlak te creëren.

  Na het afronden van de Master of Marketing kunt u op basis van trends en ontwikkelingen strategische innovatieve marketingstrategieën ontwikkelen en door vertalen naar de rest van de organisatie. U beschikt over de juiste leiderschapskwaliteiten om hiervoor draagvlak te creëren en bovenal bent u in staat om deze te implementeren en daarmee waarde te creëren voor uw organisatie.

  Doorgroeimogelijkheden na master marketing

  U kunt na de Master of Marketing doorgroeien naar een hogere positie in het strategische marketingmanagement. U gaat uw functie op een meer strategische manier uitvoeren. Welke doorgroeimogelijkheden u heeft, hangt ook af van uw huidige functie.

  Contact

  Contact

  Heeft u vragen over deze opleiding? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley van der Sande-Koevoets van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 14. Naast deze masteropleiding bieden we ook een postbachelormodule Marketing en klantgerichtheid aan, ook hierover kunnen we u van advies voorzien.

  Programma
  Masterclass Customer Experience Management

  Centraal in deze masterclass staat het strategisch marketing plan en de invloed ervan op andere disciplines binnen de organisatie. De volgende onderdelen komen aan bod:

  • Strategic marketing management
  • Customer experience & customer journey
  • Marketing control and customer insights
  • Marketing operations

  Programma Master of Marketing (MM) Masterclass 1
  Masterclass The Globalisation of marketing

  Thema van deze masterclass is de aansturing van de marketing en sales en de internationale omgeving. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • International marketing
  • Leadership
  • Digital  & online marketing
  • Sales and marketing alignment

  Programma Master of Marketing (MM) Masterclass 2
  Masterclass Branding and innovation

  Het thema van deze masterclass is innovatie en duurzame waarde creatie. De volgende onderwerpen worden behandeld:

  • Project and changemanagement
  • Design Thinking and sustainable marketing
  • Innovation and new product development

   

  Programma Master of Marketing (MM) Masterclass 3
  Masterclass Thesis Master of Marketing

  De laatste masterclass staat in het teken van afstuderen in de vorm van de thesis.

  Programma Master of Marketing (MM) Masterclass 4
  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al uw opleidingsvragen

  Meld u nu aan
  • Het persoonlijk contact met de deelnemers, docenten en de projectleider vind ik erg belangrijk. Door elkaar feedback te geven, kom je uiteindelijk ook tot betere resultaten.

   testimonial-bkm-berrymaanders
   Berry Maanders
   Docent Avans+
  • Presenteren vond ik altijd al leuk, maar dankzij deze opleiding ben ik nu in staat om een veel beter onderbouwd verhaal te brengen.

   martijn aerts
   Martijn Aerts
   Sales Manager
  • Locatie is prima en er wordt zeker genoeg rekening gehouden voor individuele aspecten als student, met mogelijkheden tot extra begeleiding of ander soort eigen hulp.

   testimonial-bkm-frankblok
   Frank Blok
   Business development manager
  Bekijk alle referenties
  Brochure aanvragen Inscrijven