Skip to main content

Sales en account­management

 • niveau Postbachelor
 • duur 6 maanden
 • studiebelasting 6 uur per week
 • studiekosten 3.810,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 23-02-2021 Arnhem
  • 23-02-2021 Breda
  • 23-02-2021 Eindhoven
  • 23-02-2021 Rotterdam
  • 23-02-2021 Utrecht
Inschrijven
Opleiding Sales en accountmanagement
Iets voor jou?
 • Je wilt efficiënt en snel kunnen anticiperen op marktveranderingen en klantbehoeften.
 • Je hebt behoefte aan het optimaliseren van je commerciële vaardigheden.
 • Je wilt gestructureerd jouw accounts in kaart brengen om je kansen op de markt te vergroten.

De dynamiek van accountmanagement

Je bent de schakel tussen je organisatie en de markt. Hierbij wil je zowel nieuwe- als bestaande klanten werven en binden. Elke situatie vraagt om een eigen aanpak. Goed inzien wat er speelt bij jouw (potentiële) klant, daar draait het om.

Je moet dan ook marktveranderingen kunnen signaleren en klanttypen herkennen om een gerichte salesstrategie in te zetten. Vanuit jouw persoonlijke aanpak adviseer en overtuig je de klant waarbij je succes wordt vergroot als je een duurzame relatie kunt opbouwen. Door goed relatiemanagement toe te passen creëer je een voorkeurspositie en haal je een maximaal resultaat.

Het resultaat van de opleiding

In de postbachelor opleiding Sales en accountmanagement leer je de markt gestructureerd en effectief te benaderen en verbeter je jouw commerciële vaardigheden. De interactieve bijeenkomsten verrijken jouw inzichten aangezien deelnemers in uiteenlopende organisaties werken. Een wisselwerking waar iedereen wat aan heeft en die je direct in je eigen organisatie kunt toepassen.

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je hebt ervaring met sales en denkt en werkt op hbo-niveau. Je hebt behoefte aan meer kennis op het gebied van sales- en accountmanagement, zodat je doelgericht kunt inspelen op jouw klanten. Je wilt je commerciële vaardigheden verbeteren en bent ervan overtuigd dat je met de juiste instrumenten betere resultaten kunt behalen. Het maakt niet uit in welke sector of branche je werkzaam bent.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Jouw persoonlijke ontwikkeling staat centraal. Het team aan docenten, coaches en opleidingsmanagers begeleidt jou in het bereiken van je eigen doelen. De theorie wordt ingezet op een salesvraagstuk uit je eigen organisatie. De wisselwerking tussen theorie en praktijk breng je steeds verder in jouw eigen werk. Ook werk je aan het optimaliseren van je commerciële vaardigheden en ga je aan de slag met jouw eigen accountplan. De interactie met andere deelnemers werkt inspirerend door het uitwisselen van kennis en ervaringen. Zo levert je studie direct resultaat op!

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De opleiding Sales- en Accountmanagement bestaat uit 11 bijeenkomsten met een doorlooptijd van 6 maanden. De bijeenkomsten vinden plaats van 16:00 tot 21:30 uur. Zelfstudie, voorbereiding van de bijeenkomsten en het uitwerken van jouw accountplan nemen ongeveer 6 uur per week in beslag.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor deze hbo-opleiding Sales- en Accountmanagement zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 3.810,-
  • Boeken: circa € 50,- Deze schaf je zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 495,-

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de marketing master opleiding een factuur.

  Het is mogelijk om de opleidingskosten in termijnen te betalen via automatische incasso. Dat kan bij deze opleiding in 4 maandelijkse termijnen van € 960,-.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

   

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van de hbo-opleiding Sales- en Accountmanagement ontvang je het postbachelordiploma Sales- & Accountmanagement van Avans+.

  Resultaat

  Resultaat

  Je signaleert commerciële kansen en zet die direct om in een passende accountstrategie. Je zet jouw acquisitie- en onderhandelingsvaardigheden overtuigend in. Hierdoor haal je het beste rendement uit jouw klanten, waarbij je inzet op een duurzame relatie.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley van der Sande-Koevoets van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 14.

  test
  Blog
  Ben je op zoek naar informatie over een specifiek vakgebied? Kijk ook eens op het blog van Avans+.
  Lees meer
  test
  Maatwerk
  Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een incompany- of maatwerktraject? Bekijk dan alle informatie over dit onderwerp.
  Lees meer
  Bezoek een virtuele voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

  Meld je nu aan
  Programma

  Je leert de fijne kneepjes van het vak sales- en accountmanagement. Vanuit de strategische doelen weet je de commerciële vertaalslag te maken naar de (continu veranderende) markt. Jouw overtuigingskracht neemt toe in de verkoop van de toegevoegde waarde van het product of dienst én de organisatie. In de opleiding sales en accountmanagement komen de volgende onderdelen aan bod:

  • Strategische sales
  • Markt- en omgevingsanalyse
  • Accountstrategie
  • Persoonlijke salesvaardigheden

  Programma Sales en accountmanagement
   
  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
  • Je leert veel van de uitwisseling met mededeelnemers, die, in mijn geval, uit heel andere branches kwamen. Het is leerzaam om te horen hoe het er bij hen aan toegaat. 

   Johan Foolen
   Projectleider
  • Mijn indruk is dat Avans+ alles goed heeft geregeld. Ik vond de informatie vooraf duidelijk en ook de opbouw van de opleiding is logisch

   Mariëlle Schonk
   Teamleider
  • In het begin was het vooral zoeken naar de juiste balans, zoals Avans+ al had aangegeven. Toen ik die eenmaal had gevonden, ging het lekker.

   Esther Gijsbertsen
   Curriculumexpert
  Bekijk alle referenties
  Brochure aanvragen Inscrijven