Skip to main content

Sales en accountmanagement

sales en accountmanagement
iets voor u?
 • U wilt efficiënt en snel kunnen anticiperen op marktveranderingen en klantbehoeften.
 • U heeft behoefte aan het optimaliseren van uw commerciële vaardigheden.
 • U wilt gestructureerd uw accounts in kaart brengen om uw kansen op de markt te vergroten. 
In het kort
 • niveau Postbachelor
 • duur 6 maanden
 • studiebelasting 6 uur per week
 • studiekosten 3.810,-
 • startdata
  • 24-09-2019 Arnhem
  • 24-09-2019 Breda
  • 24-09-2019 Eindhoven
  • 24-09-2019 Rotterdam
  • 24-09-2019 Utrecht
Bekijk alle startdata en locaties inschrijven
Sales en accountmanagement

Sales en accountmanagement

De dynamiek van accountmanagement

U bent de schakel tussen uw organisatie en de markt. Hierbij wilt u zowel nieuwe- als bestaande klanten werven en binden. Elke situatie vraagt om een eigen aanpak. Goed inzien wat er speelt bij uw (potentiële) klant, daar draait het om.

U moet dan ook marktveranderingen kunnen signaleren en klanttypen herkennen om een gerichte salesstrategie in te zetten. Vanuit uw persoonlijke aanpak adviseert en overtuigt u de klant waarbij uw succes wordt vergroot als u een duurzame relatie kunt opbouwen. Door goed relatiemanagement toe te passen creëert u een voorkeurspositie en haalt u een maximaal resultaat.

Het resultaat van de opleiding

In de postbachelor opleiding Sales en accountmanagement leert u de markt gestructureerd en effectief te benaderen en verbetert u uw commerciële vaardigheden. De interactieve bijeenkomsten verrijken uw inzichten aangezien deelnemers in uiteenlopende organisaties werken. Een wisselwerking waar iedereen wat aan heeft en die u direct in uw eigen organisatie kunt toepassen.

lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  U heeft ervaring met sales en denkt en werkt op hbo-niveau. U heeft behoefte aan meer kennis op het gebied van sales- en accountmanagement, zodat u doelgericht kunt inspelen op uw klanten. U wilt uw commerciële vaardigheden verbeteren en bent ervan overtuigd dat u met de juiste instrumenten betere resultaten kunt behalen. Het maakt niet uit in welke sector of branche u werkzaam bent.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Uw persoonlijke ontwikkeling staat centraal. Het team aan docenten, coaches en opleidingsmanagers begeleidt u in het bereiken van uw eigen doelen. De theorie wordt ingezet op een salesvraagstuk uit uw eigen organisatie. De wisselwerking tussen theorie en praktijk brengt u steeds verder in uw eigen werk. Ook werkt u aan het optimaliseren van uw commerciële vaardigheden en gaat u aan de slag met uw eigen accountplan. De interactie met andere deelnemers werkt inspirerend door het uitwisselen van kennis en ervaringen. Zo levert uw studie direct resultaat op!

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De opleiding Sales- en Accountmanagement bestaat uit 11 bijeenkomsten met een doorlooptijd van 6 maanden. De bijeenkomsten vinden plaats van 16.00 tot 21.30 uur. Zelfstudie, voorbereiding van de bijeenkomsten en het uitwerken van uw accountplan nemen ongeveer 6 uur per week in beslag.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor deze hbo-opleiding Sales- en Accountmanagement zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 3.810,-
  • Boeken: circa € 50,- Deze schaft u zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 495,-

  Hiervoor ontvangt u voor aanvang van de marketing master opleiding een factuur.

  Het is mogelijk om de opleidingskosten in termijnen te betalen via automatische incasso. Dat kan bij deze opleiding in 4 maandelijkse termijnen van € 960,-.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

   

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van de hbo-opleiding Sales- en Accountmanagement ontvangt u het postbachelordiploma Sales- & Accountmanagement van Avans+.

  Resultaat

  Resultaat

  U signaleert commerciële kansen en zet dit direct om in een passende accountstrategie. U zet uw acquisitie- en onderhandelingsvaardigheden overtuigend in. Hierdoor haalt u het beste rendement uit uw klanten, waarbij u inzet op een duurzame relatie.

  Contact

  Contact

  Heeft u vragen over deze opleiding? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley van der Sande-Koevoets van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 14.

  Inhoud programma

  U leert de fijne kneepjes van het vak sales- en accountmanagement. Vanuit de strategische doelen weet u de commerciële vertaalslag te maken naar de (continu veranderende) markt. Uw overtuigingskracht neemt toe in de verkoop van de toegevoegde waarde van het product of dienst én de organisatie. In de opleiding sales en accountmanagement komen de volgende onderdelen aan bod:

  • Strategische sales
  • Markt- en omgevingsanalyse
  • Accountstrategie
  • Persoonlijke salesvaardigheden

  Programma Sales en accountmanagement
  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

  Meld je nu aan
  Brochure aanvragen Inscrijven