Skip to main content

Postbachelor Bedrijfskunde

4.2
5 reviews
 • niveau Postbachelor
 • duur 1 jaar
 • studiebelasting 6 uur per week
 • studiekosten 8.295,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 05-09-2024 Breda
  • 05-09-2024 Den Bosch
  • 05-09-2024 Eindhoven
  • 05-09-2024 Rotterdam
  • 05-09-2024 Utrecht
  • 21-11-2024 Breda
  • 21-11-2024 Den Bosch
  • 21-11-2024 Eindhoven
  • 21-11-2024 Rotterdam
  • 21-11-2024 Utrecht
Download brochure
Download brochure
post hbo bedrijfskunde
Iets voor jou?
 • Je wilt de strategie van je organisatie effectief doorvertalen naar jouw eigen afdeling.
 • Je wilt leren om op een gestructureerde manier sturing te geven aan een verandering of innovatie.
 • Je bent op zoek naar een opleiding die je snel een gedegen bedrijfskundige basiskennis brengt.

Post-hbo Bedrijfskunde: Actueel en praktijkgericht

Organisaties die succesvol willen zijn, moeten zichzelf continu blijven verbeteren. Je hebt de uitdagende rol om hierin de regie te pakken en om jouw afdeling of team sturing te geven. Hoe ga je om met de toenemende invloed van veranderingen zoals digitalisering en innovatie? De diversiteit en hoeveelheid aan processen waar je mee te maken krijgt maken jouw werk steeds complexer. Hoe richt je je IT-processen in om optimaal aan te sluiten op automatisering? Of hoe geef je jouw team sturing bij innovatie? Van jou wordt gevraagd om deze veranderingen vorm te geven. Dit vraagt om meer inzicht en overzicht maar ook om effectief leiderschap.

Je hebt hierdoor meer behoefte aan kennis over methoden die je kunt inzetten om je afdeling efficiënt aan te sturen in de richting van de strategie van jouw organisatie. Maar vooral wil je ook jouw leiderschapskwaliteiten optimaliseren om anderen in beweging te krijgen. In de post hbo Bedrijfskunde leer je kiezen welke methoden passen bij je rol en organisatie. Je leert op een gestructureerde manier sturing te geven aan een verandering of innovatie. Niet alleen vanuit de theorie maar bovenal ook hoe je dit moet doen.

Bereik betere resultaten met de post-hbo Bedrijfskunde

Het hebben van focus en een gericht plan helpen je als teamleider of manager om resultaten te behalen. Inzicht in de strategische doelstellingen van je organisatie en de manier waarop waarde wordt toegevoegd voor de klant zijn dan belangrijk. Hiermee kun je je organisatieproces aanscherpen met aandacht voor jouw doel, jouw medewerkers en het financiële rendement. Je leert hoe je collega’s deelgenoot maakt van jouw uitdaging en draagvlak creëren, zodat dit leidt tot een optimale samenwerking.

Jouw praktijk centraal 

Jouw eigen rol staat centraal in de postbachelor Bedrijfskunde. Je werkt aan je eigen praktijkvoorbeelden en past zo het geleerde direct toe binnen je eigen organisatie. Onze docenten en je mededeelnemers helpen je hierbij door het geven van actuele voorbeelden die leiden tot nieuwe en waardevolle inzichten. Deze inzichten verwerk je direct in een implementatieplan voor jouw eigen afdeling, zodat je direct overzicht en leiderschap toont. En met 4 startmomenten in het jaar, volg je deze post-hbo Bedrijfskunde wanneer jou dat uitkomt.

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je denkt en werkt minimaal op hbo-niveau. Je hebt behoefte aan meer actuele- en inhoudelijke bedrijfskundige kennis, zodat jij je optimaal in je functie en je organisatie kunt bewegen. En zekerder in je schoenen staat. Hoe lever je een optimale bijdrage aan jouw organisatie? Door te investeren in je eigen ontwikkeling kun je jouw rol verstevigen.

  Wil je weten of jouw achtergrond en/of ambitie aansluit bij deze opleiding? Neem contact op met de opleidingsmanager voor vrijblijvend en persoonlijk advies. 

  Benieuwd of de opleiding post hbo Bedrijfskunde ook iets voor jou is? Lees hier de referentie van Martijn Elings.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Jouw persoonlijke ontwikkeling staat centraal bij de post hbo Bedrijfskunde. Onze docenten, coaches en opleidingsmanagers begeleiden je bij het bereiken van je persoonlijke doelen. Je past verschillende methodieken direct toe op je eigen vraagstuk. Dit vraagstuk is voor jou de rode draad door de opleiding. Hierbij krijg je persoonlijke begeleiding om dit vraagstuk op te lossen. Je leert hierdoor het beste uit jezelf te halen en neemt wat je leert meteen mee naar jouw eigen organisatie.

  We werken met een mix van online leren en fysieke bijeenkomsten. Door tijdens de bijeenkomsten interactief kennis en ervaringen uit te wisselen met je mede-deelnemers en de ervaren praktijkdocent, kom je tot verfrissende en waardevolle inzichten.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De opleiding post hbo Bedrijfskunde heeft een doorlooptijd van 1 jaar en bestaat uit vijf modules van 10 weken. Dit is exclusief vakantieperiodes waarin we geen lessen aanbieden. Iedere module heeft een doorlooptijd van 10 weken. De bijeenkomsten worden aangeboden in een namiddag- avondopleiding en bestaat uit 5 of 6 bijeenkomsten binnen een periode van 10 weken. De bijeenkomsten vinden plaats op donderdag van 16:00 – 20.30 / 21:30 uur. Uitzondering hierin is de keuzemodule HR instrumenten die op 4 woensdagen plaatsvindt van 14:00 uur tot 21:00 uur in een tijdsbestek van 10 weken. De totale opleiding bestaat uit ongeveer 27 bijeenkomsten.

  Zelfstudie, voorbereiding van de bijeenkomsten en het uitwerken van opdrachten nemen daarnaast ongeveer 6 tot 8 uur per week in beslag. De opleiding is goed te combineren met werk en privé. In het gehele traject staat er altijd een team van docenten, coaches en opleidingsmanagers voor je klaar, hierdoor sta je er bij ons nooit alleen voor.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de postbachelor Bedrijfskunde zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 8.295,-.
  • Boeken: circa € 300,-. Deze schaf je zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 1.125,-.

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Het is mogelijk om de opleiding in termijnen te betalen. Dit kan per kwartaal met een toeslag van 5% boven op de opleidingskosten. 

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidie pagina.  

  Diploma

  Diploma

  Na de succesvolle afronding van de postbachelor Bedrijfskunde ontvang je van Avans+ het postbachelordiploma Bedrijfskunde. 

  Resultaat

  Resultaat

  Alles wat je tijdens de post hbo Bedrijfskunde leert kun je de volgende dag in de praktijk toepassen. We helpen je niet alleen om vakinhoudelijk sterker te worden, maar er wordt ook gewerkt aan jouw persoonlijk leiderschap en leer je draagvlak te creëren.

  Na deze opleiding ben je in staat om op een gestructureerde manier sturing te geven aan verandering of innovaties. Je weet hoe je jouw organisatieprocessen moet aanscherpen met aandacht voor jouw doel, je medewerkers en het financiële rendement. Hierbij gebruik je je leiderschapskwaliteiten optimaal om anderen in beweging te krijgen.

  Incompany

  Incompany

  Wil je deze Bedrijfskunde post hbo opleiding organiseren binnen je eigen organisatie? Dat is mogelijk! Avans+ verdiept zich in jouw vraagstuk zodat we samen met jou het beste uit je medewerkers en organisatie halen. Duurzaam, praktisch en op maat voor een optimaal resultaat.

  Heb je interesse? Onze ervaren opleidingsmanagers denken graag met jou mee. Neem contact op voor vrijblijvend en persoonlijk advies.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  De postbacheloropleiding Bedrijfskunde is modulair opgebouwd. Je kunt daardoor de hele opleiding (5 modules) volgen of de afzonderlijke modules. Zo leer je precies wat je nodig hebt. Je rondt iedere module af met een opdracht waarmee je meteen in jouw werk aan de slag kunt. Zo levert jouw opleiding direct resultaat op!

  De volledige opleiding kun je in 1 jaar doorlopen. Je volgt de volgende modules in een volgorde die je het beste uitkomt:

  Persoonlijk leiderschap zit in alle modules verweven, omdat dit een cruciale vaardigheid is. Een probleem los je immers niet alleen op met goede inzichten en theorie. Het is cruciaal dat je jouw oplossing kunt overbrengen en dat je daarbij de juiste personen betrekt en hen hierin meeneemt.

  Programma Postbachelor Bedrijfskunde
   

  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan

  4.2
  5 reviews
  Download brochure Inscrijven