Skip to main content

Corona update: alle lessen volledig online voor de rest van het jaar

Lees meer

Master of Strategic Management (MSM)

 • niveau Master
 • duur 2,5 jaar
 • studiebelasting 10 - 15 uur per week
 • studiekosten 18.000,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 16-02-2022 Breda
  • 17-02-2022 Nijmegen
  • 15-02-2022 Amsterdam
Inschrijven
Master of Strategic Management MSM
Iets voor jou?
 • Je wilt je ontwikkelen tot een stevige gesprekspartner op strategisch niveau
 • Je wilt naast de kennis ook managementvaardigheden ontwikkelen
 • Je zoekt een flexibele leerroute die past bij jouw persoonlijke situatie

Je wilt meer bereiken en bent klaar voor een volgende stap. In een wereld waarin verandering de enige constante is, wordt steeds vaker een beroep gedaan op jouw wendbaarheid, adviesvaardigheden en innovatief vermogen. Als manager van jouw afdeling of project word je steeds vaker benaderd door het managementteam. Bijvoorbeeld om advies uit te brengen over de ontwikkeling en vernieuwing van het strategische beleid. En om hieraan mee te werken.

Je draagt actief bij aan een innovatief klimaat binnen jouw organisatie. Dit doe je door continu ideeën aan te dragen voor de verbetering van bestaande producten en diensten. Je creëert ook draagvlak bij de stakeholders. Om een carrièrestap richting strategie te maken, wil je je bedrijfskundige kennis verbreden en je persoonlijk leiderschap verder ontwikkelen.

Met de Master of Strategic Management (MSM) zorgt Avans+ ervoor jij deze stap kunt zetten. Jouw strategische vraagstukken staan tijdens deze master management opleiding centraal. Je leert complexe vraagstukken te analyseren en jouw strategische visie te onderbouwen om zo tot een gefundeerd advies te komen. Informatie leer je op waarde te schatten en om te zetten naar experimenten in jouw eigen praktijk. Je investeert in je leiderschapskwaliteiten die jou gaan helpen om je gekozen oplossing beter over  te brengen. Avans+ zorgt er binnen deze msc strategic management op een persoonlijke manier voor dat jij de volgende stap kunt zetten en jezelf overtreft.

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Deze master of science in management van Avans+ is bedoeld voor (beleids)adviseurs, consultants en managers van specifieke onderdelen of projecten binnen een organisatie. Je bent op zoek naar een gestructureerde aanpak om je eigen inzichten en adviezen goed te kunnen beargumenteren. Daarnaast zoek je praktische handvatten om je leiderschapskwaliteiten verder te ontwikkelen. Je wilt vanuit je authenticiteit anderen inspireren en motiveren om de visie achter de strategie te verwezenlijken.

  Als deelnemer aan de Master Strategic management heb je minimaal 3 tot 5 jaar relevante werkervaring op tactisch niveau. Daarnaast beschik je over een afgeronde bacheloropleiding. Heb je niet het juiste opleidingsniveau en wil je toch deelnemen aan deze master management? Dan dien je een toelatingsassessment te doen. Lees meer over dit assessment of neem contact op met de opleidingsmanager voor een persoonlijk en vrijblijvend advies.

  Voorafgaand aan de msc strategic management opleiding heb je een intakegesprek met de opleidingsmanager. Samen bespreken jullie jouw individuele leerroute en de mogelijkheden om eerdere werkervaring te valideren. Daardoor kun je de opleiding mogelijk in een verkorte vorm volgen.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Studeren op een manier die jou uitkomt

  Avans+ biedt een flexibel studieprogramma aan, waarin jij mede het tempo en de vorm bepaalt. Je kunt ervoor kiezen om deze master strategic management volledig te volgen in verschillende leerteams. Je leert dan door de samenwerking met andere deelnemers en onder begeleiding van ervaren docenten, managers en experts. Jouw praktijk staat centraal en je wordt getoetst op de prestaties die je daar levert.

  Kies de route die bij jou past

  Een persoonlijke leerroute betekent ook: kiezen voor een studievorm die bij jou past. Wil je enkel toetsen maken en hiermee sneller naar je MSM-diploma toewerken? Dan kun je ook kiezen voor deze studievariant, met of zonder begeleiding. In het intakegesprek bepaal je samen met onze opleidingsmanager welke vorm van deze msc strategic management past bij jouw ontwikkeldoelen, carrièreplannen en werk- en privésituatie.

  Praktijkgerichte leervormen binnen de Master of Strategic Management

  De Master management van Avans+ is praktijkgericht. Je werkt individueel en in leerteams aan opdrachten binnen jouw eigen context. Je leert door interactie met professionals uit andere disciplines, zoals Finance en HR, en uit diverse sectoren, zoals de zorg, de (commerciële) dienstverlening en de techniek. Je bouwt hiermee ook een breed netwerk op waar je in je verdere carrière profijt van hebt.

  Per masterclass hebben we de lesvorm gekozen die het beste aansluit op de praktijk. We werken met een mix van activerende, praktijkgerichte (online) leeractiviteiten. Je rondt iedere masterclass af met een beroepsprestatie binnen jouw organisatie. Zo bereik je meer voor jouw persoonlijke ontwikkeling én voor je organisatie.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De Master of Strategic Management duurt 2,5 jaar (exclusief schoolvakantieperiodes). Je werkt in dit programma individueel en in leerteams op strategisch bedrijfskundig niveau. Per masterclass heb je maximaal 3 à 4 klassikale bijeenkomsten, onder begeleiding van een expert. De overige leeractiviteiten van deze master of science in management vinden online plaats of op jouw eigen werkplek. Ons uitgangspunt is dat je de opleiding zo veel mogelijk kunt integreren met je beroepspraktijk. Je wordt getoetst op de prestaties die je daar levert. De gemiddelde studiebelasting van de hele Master of Strategic Management is 15 uur per week.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de Master Strategic Management zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 18.000,-
  • Boeken: €800,- Deze schaf je zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 1.900,-

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van btw. Alle overige kosten worden belast met 9% btw.

  Het is mogelijk om de Master of Strategic Management in losse modules te volgen. De kosten voor de 1e module zijn € 3.350,00. Indien je daarna besluit om de volledige master management opleiding te volgen dan worden deze kosten in mindering gebracht op de totaalprijs van de volledige opleiding.

  Je kunt ook in 2 jaarlijkse termijnen betalen met een bedrag van € 9.150,- of in 26 maandelijkse termijnen van € 730,-.

  Levenlanglerenkrediet

  Deelnemers aan deze msc strategic management kunnen in aanmerking komen voor een Levenlanglerenkrediet. Dit houdt in dat je een lening kunt krijgen van de overheid voor het volgen van de opleiding, indien je aan de voorwaarden voldoet.

  Informatie over voorwaarden en aanvraagprocedure Levenlanglerenkrediet

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van de Master of Strategic Management ontvang je een erkend getuigschrift en mag je de titel Master of Arts (MA) voeren. De Master of Strategic Management is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO); CROHO: 70142.

  Resultaat

  Resultaat

  Na het afronden van de Master of Strategic Management streef je continu naar verbeteringen en innovaties binnen jouw organisatie. Je bent je bewust van trends en ontwikkelingen in je interne en externe omgeving. Je schat informatie op de juiste waarde en je werkt onderbouwde innovatiekansen en procesoptimalisaties uit die aansluiten op de strategische doelen van jouw organisatie.

  Je adviseert altijd vanuit een strategisch perspectief over noodzakelijke veranderingen in de bedrijfsvoering. Met jouw leiderschapskwaliteiten creëer je daarvoor draagvlak bij de stakeholders. Zo ontstaat er vertrouwen om te experimenteren met innovaties. Je leidt verandertrajecten en hebt een kritisch reflectieve, onderzoekende en ontwikkelingsgerichte houding richting jezelf, je team of afdeling én de hele organisatie.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze master of science in management of een van onze andere bedrijfskundige master opleidingen, zoals de Master of business administration? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley van der Sande van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 14. Naast deze masteropleiding bieden we ook een postbachelormodule Strategie en business innovation aan, ook hierover kunnen we je van advies voorzien.

  Programma

  Programma

  Het programma van deze msc strategic management bestaat uit 3 fases:

  • In fase 1 vergroot je je bedrijfskundige basiskennis.
  • In fase 2 maak je een verdiepingsslag. Daarvoor kies je masterclasses die voor jou relevant zijn.
  • In fase 3 rond je de opleiding af met een individuele thesis. Deze fase is volledig gericht op jouw beroepsprestatie binnen je eigen organisatie. 

   

  Fase 1: vergroot je bedrijfskundige basis

  Deze fase duurt 1 jaar en bestaat uit 4 masterclasses van ieder 10 weken.

  Fase 2: verdiep je in thema’s die voor jou relevant zijn

  Ook deze fase bestaat uit 4 masterclasses van ieder 10 weken.

  Fase 3: breng alle bedrijfskundige facetten samen in jouw thesis

  Tijdens de laatste fase van je Master of Strategic Management schrijf je een individuele thesis. Hierin komt alles samen wat je in de andere fases geleerd hebt.

  Programma Master of strategic management
   
  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
  • Avans+ helpt professionals om beter te presteren. Onder ‘beter dan voorheen’ versta ik: in staat zijn dit resultaat te behalen in termen van snelheid en efficiency.

   Monique van Winkel
   Projectmanager
  • Het persoonlijk contact met de deelnemers, docenten en de projectleider vind ik erg belangrijk. Door elkaar feedback te geven, kom je uiteindelijk ook tot betere resultaten.

   Berry Maanders
   Docent Avans+
  • Naast het ontwikkelen van strategisch inzicht en probleemoplossend vermogen wilde ik groeien als sparringpartner, zowel intern als extern. Wat ik zocht, heb ik ook gevonden in deze opleiding.

   Pim Franswa
   Sales Manager
  Download brochure Inscrijven