Skip to main content

Kom zaterdag 13 april naar de open dag in Breda. Meld je hier aan!

Bachelor of Nursing (hbo-v) in combinatie met CZO

 • niveau Bachelor
 • duur 1,5 jaar
 • studiebelasting 15 uur
 • studiekosten 9.000,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
Download brochure
Bachelor of Nursing (hbo-v) i.c.m. CZO
Iets voor jou?
 • Je hebt een BIG-registratie en wilt een erkend NLQF-6 getuigschrift behalen
 • Je wilt niet kiezen voor een specialisatie of een hbo-v, maar je wilt beiden.
 • Je zoekt een opleiding afgestemd op de eisen die het veranderende beroep van verpleegkundige stelt.

Bachelor of Nursing (hbo-v) en CZO in één opleiding

De keuze tussen hbo-verpleegkunde (Bachelor of Nursing) of een Verpleegkundige Vervolgopleiding (VVO) is niet meer nodig. Avans+ en UMC-zorgopleiders bieden de mogelijkheid om beide opleidingen te combineren. Met succes afronden van dit traject levert de deelnemer zowel de hbo-v als een gespecialiseerde verpleegkundige vervolgopleiding, met CZO-accreditatie op. Schrijf je in en we stellen een maatwerktraject voor met je samen voor deze efficiënte combinatie van opleiden.

Blog

Lees alles over deze opleiding in de blog.

In de Bachelor of Nursing (hbo-v) bij Avans+ word je opgeleid tot een breed inzetbare hbo-verpleegkundige met de centrale en verbindende rol. En oog heeft voor innovaties, hierop kan inspelen. In elke module wordt aandacht besteed aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling. 

Met de Bachelor of Nursing (hbo-v) van Avans+ bereik je het volledige hbo-niveau. Waarom? De zorg wordt steeds complexer. Daarnaast wordt het zorgaanbod integraal georganiseerd, vanuit het principe van persoonsgerichte zorg. De zorgvrager staat centraal. Van zorgvragers wordt verwacht dat zij zelfverantwoordelijk en zelfredzaam zijn en zelf regie nemen over eigen gezondheid en gedrag. Dit vraagt een andere insteek van betrokken professionals. Het gaat om samenwerking en afstemming over disciplines en sectoren heen en over regievoering over het integrale aanbod en samenwerking.

In het VVO-deel krijg je de gespecialiseerde vakinhoud. Hebben we je interesse gewekt? Geef je dan snel op!

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Bachelor of Nursing (hbo-v) met CZO specialisatie

  Mbo-en inservice-opgeleide verpleegkundigen met BIG registratie, die zich willen ontwikkelen in de keten van de acute zorg, moeder-/ kindzorg of langdurige zorg en gelijktijdig het hbo-v diploma willen behalen. Gedurende deze combinatie is een leerwerkovereenkomst van minimaal 24 uur op een CZO-erkende praktijkleerplaats een voorwaarde en volg je het onderwijs voor de hbo-v bij Avans+ en het CZO gedeelte bij een UMC zorgopleider. Schrijf je in en we stellen een maatwerktraject voor je samen zodat alle benodigde modules bij Avans+ en bij de UMC-opleider worden doorlopen.

  Overige hbo-v varianten bij Avans+

  Bachelor of Nursing (hbo-v) 1,5 jaar

  Deze deeltijd bacheloropleiding (hbo-v verkort) is bedoeld voor BIG-geregistreerde verpleegkundigen met een CZO erkend diploma van 2008 en later, die hun functie verder willen verdiepen en verbreden. Gedurende deze verkorte opleiding verpleegkunde dien je een werkplek te hebben waar je wat je leert, direct in de praktijk kunt brengen, in een eerste of tweede lijn zorgorganisatie- of instelling van ten minste 24 uur per week. Bekijk hier deze opleiding.

  Bachelor of Nursing (hbo-v) 2,5 jaar:

  Deze deeltijd Bachelor of Nursing (hbo-v) is bedoeld voor BIG-geregistreerde verpleegkundigen die hun functie verder willen verdiepen en verbreden. Je hebt een afgeronde opleiding mbo-verpleegkunde. Gedurende deze verkorte opleiding verpleegkunde dien je een werkplek te hebben waar je wat je leert gelijk in de praktijk kunt brengen, in een eerste of tweede lijn zorgorganisatie- of instelling van ten minste 24 uur. We bieden de verkorte hbo-v opleiding op diverse locaties aan. Bekijk hier deze opleiding.

  Heb je vragen over de mogelijkheden? Plan een adviesgesprek zodat we je optimaal kunnen begeleiden bij jouw keuze.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Gedurende deze verkorte opleiding verpleegkunde dien je een werkplek te hebben waar je wat je leert, direct in de praktijk kunt brengen, op een CZO-erkende praktijkleerplaats en met een dienstverband van ten minste 24 uur per week.

  We bieden deze verkorte opleiding op diverse locaties door het land aan. Maar je kunt de modules ook online volgen in een klein leerteam.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan of bekijk alvast de opleidingsroute in de infographic.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De Bachelor of Nursing (hbo-v) i.c.m CZO duurt 1,5 jaar, maar de echte duur is afhankelijk van de CZO- specialisatie en welke EOL er weggestreept kunnen worden. De studiebelasting varieert per deelnemer. Per module kan de studiebelasting voor jou anders zijn, doordat je keuzes kunt maken in het tempo en de manier waarop je leert, afhankelijk van wat je al beheerst. Je moet rekenen op een studiebelasting tussen de 10 en 15 uur per week (exclusief de bijeenkomsten die je volgt). Samen even sparren over jouw leerroute? Plan dan een adviesgesprek in. 

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de Bachelor of Nursing (hbo-v) in combinatie met CZO zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 9.000,- 

  Je ontvangt een factuur voor aanvang van deze opleiding.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Het is mogelijk om de opleiding in termijnen te betalen. Dit kan per kwartaal of per jaar met een toeslag van 5% bovenop de opleidingskosten. 

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidiepagina.  

  Diploma

  Diploma

  Bij afronding ontvang je het NVAO-erkende hbo-getuigschrift Bachelor of Nursing.

  Resultaat

  Resultaat

  Na de gecombineerde opleiding ben je gespecialiseerd en hbo-verpleegkundige. Dit bied je ruime mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Maar ook de vervolgopleiding zoals die tot verpleegkundig specialist ligt binnen de mogelijkheden.

  Veelgestelde vragen

  Veelgestelde vragen

  Heb je nog vragen? Lees hier de antwoorden op onze meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  De verkorte opleiding bestaat uit 6 modules die op eindniveau (NLQF 6) worden getoetst. De opleiding start met de module Professionele identiteit en wordt afgesloten met de module kwaliteitszorg. Tussendoor of gelijktijdig kun je onderdelen van jouw specialisatie doen. 

  Gedurende de opleiding krijg je toegang tot de online module ‘Effectief leren’, wat je studiebelasting kan verlagen en je veel ondersteunt gedurende het leerproces.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  hbo-v verkort
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven