Skip to main content

Kom 21 september naar de open dag in Breda of 9 oktober in Utrecht. Meld je hier aan!

Kinder­fysiotherapie

Download brochure
Kinder fysiotherapie Avans+
Filter de opleidingen
Niveau
Duur
Locaties

Master Pediatric Physical Therapy (MPPT)

Niveau Master
Duur 3 jaar
Studiekosten € 20950,-
Bekijk opleiding Download brochure

Versnelde masteropleiding Pediatric Physical Therapy (MPPT)

Niveau Master
Duur 1,5 of 2 jaar
Studiekosten € 20950,-
Bekijk opleiding Download brochure

Master na master Pediatric Physical Therapy (MPPT)

Niveau Master
Duur 1,5 jaar
Studiekosten € 10500,-
Bekijk opleiding Download brochure

Jullie team gezamenlijk opleiden?

Een maatwerktraject of een in-company traject? Efficiënt en passend bij jullie vraagstuk?

Ontdek de mogelijkheden
Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

Meld je nu aan
Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
 • Goede opleiding met directe relatie tot werkveld. Vraagt veel tijd en inzet, maar zeker de moeite waard.

  Kristina Prodohl
  Kinderfysiotherapeut
 • Ik ben nu in staat om kinderen in alle leeftijdsgroepen en met uiteenlopende gezondheidsproblemen te onderzoeken en te behandelen.

  Ingrid van der Veer
  Kinderfysiotherapeut & Docent
 • Al tijdens de opleiding had ik profijt van het geleerde, maar vooral nu dagelijks in de praktijk pluk ik er echt de vruchten van.

  Yenta Goedhart
  Kinderfysiotherapeut
Keurmerken en accreditaties. Opleidingen met kwaliteit.

Word je enthousiast van het op professionele wijze behandelen van kinderen ten aanzien van hun motorische ontwikkeling? Ontwikkel uw kennis en vaardigheden met een kinderfysiotherapie opleiding op postbachelor- of masterniveau bij Avans+.

Kinderfysiotherapie studeren: met kinderen werken is elke dag anders

Fysiotherapie voor kinderen is leuk en uitdagend. Als kinderfysiotherapeut is elke dag anders en altijd wel weer een verrassing. Kinderen kun je vaardigheden leren waar ze de rest van hun leven iets aan hebben en dat geeft voldoening. In een opleiding kinderfysiotherapeut komen theorie en vaardigheden aan bod die je nodig hebt voor het doen van kinderfysiotherapeutisch onderzoek. Daarnaast leer je als gespecialiseerd kinderfysiotherapeut te controleren in welke mate de behandeling daadwerkelijk effect heeft.

De meerwaarde van onze masters fysiotherapie voor jouw praktijk

Wil je de meerwaarde van onze masters fysiotherapie ook bij jouw leidinggevende of praktijkeigenaar kenbaar maken? Download dan onze factsheet met een duidelijk overzicht van de voordelen van jouw masteropleiding voor jouw leidinggevende. 

Een master kinderfysiotherapie als specialistische kinderfysiotherapie opleiding

Onze opleiding Master Pediatric Physical Therapy is een kinderfysiotherapie opleiding op masterniveau en reikt je de kennis en vaardigheden aan om kinderen adequaat fysiotherapeutisch te onderzoeken en te behandelen. Daarnaast leer je controleren of het verwachte effect van de interventie daadwerkelijk plaatsvindt. Hierbij komen theorie en vaardigheden aan bod die je nodig hebt voor het doen van kinderfysiotherapeutisch onderzoek en het behandelen van kinderen. Volg je liever eerst een losse masterclass kinderfysiotherapie? Het is mogelijk om onze masterclass Visie op kinderfysiotherapie los te volgen. Hierna kun je altijd nog doorstromen in het vervolg van de master opleiding kinderfysiotherapie. Ook is het mogelijk om voor diverse disciplines binnen het vak van kinderfysiotherapeut een maatwerktraject  te volgen.

Kinderfysiotherapie opleiding bij Avans+: praktijkgericht en klassikaal oefenen

Onze opleiding kinderfysiotherapie wordt verzorgd door docenten met veel praktijkervaring en didactische vaardigheden. Waar mogelijk worden praktijkcases klassikaal met behulp van aanwezige patiënten uitgevoerd. Alle vaardigheden en competenties die je in de opleiding kinderfysiotherapie worden aangereikt, sluiten aan bij het huidige Beroepscompetentieprofiel (BCP) voor de kinderfysiotherapeut. Verschillende experts op dit gebied zijn nauw betrokken bij deze opleiding kinderfysiotherapie. Zij brengen nieuwe kennis in en bieden je handvatten om zelf expert te worden in fysiotherapie voor kinderen.

Meer weten over een opleiding kinderfysiotherapeut?

Wil je ook kinderfysiotherapie studeren? Download onze brochure of neem vrijblijvend contact op met een van onze opleidingsmanagers. Wij helpen je graag verder bij het kiezen van jouw opleiding kinderfysiotherapie!

Lees meer