Skip to main content

Masterclass Bedrijfskundig management

Bedrijfskundig management Avans+
iets voor u?
 • U wilt zich op meerdere vakgebieden ontwikkelen en daarmee meer sturing kunnen geven aan uw organisatie
 • U wilt uw adviezen goed kunnen onderbouwen en overbrengen
 • U wilt een sterker gesprekspartner worden op directieniveau
In het kort
 • niveau Masterclass
 • duur 8 maanden
 • studiebelasting 15 uur per week
 • studiekosten 7.460,-
 • startdata
  • 14-11-2019 Eindhoven
  • 14-11-2019 Breda
  • 14-11-2019 Houten
  • 14-11-2019 Apeldoorn
Bekijk alle startdata en locaties inschrijven
Masterclass 1: Bedrijfskundig management

Masterclass Bedrijfskundig management

De Masterclass Bedrijfskundig management is onderdeel van de Executive Master of Business Administration. Deze masterclass geeft u inzicht in de samenhang tussen strategie en alle relevante bedrijfskundige aspecten. U verdiept zich in verschillende bedrijfsfuncties als operations, marketing, en finance. U leert hoe organisaties zich ontwikkelen en hoe uw eigen organisatie zich typeert in de markt. Vervolgens leert u business processen te doorgronden, risico’s te analyseren en financieel te verantwoorden.

De interactie met andere deelnemers werkt inspirerend, het uitwisselen van kennis en ervaringen zal u nieuwe inzichten geven. De coachende vaardigheden die u leert beheersen, zullen goed van pas komen in het creëren van draagvlak voor uw initiatieven.

In de leerlijn Methoden en Technieken staat het opzetten en plannen een praktijkgericht onderzoek centraal. U leert aan welke criteria een praktijkgericht onderzoek moet voldoen, welke soorten onderzoek er zijn en welke stappen moeten worden doorlopen.

Deze opleiding is geaccrediteerd door de NVAO (Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie).

lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  U bent een ondernemende professional met een afgeronde bachelor- of masteropleiding. U heeft tenminste 5 jaar werkervaring waarin u verantwoordelijk bent als manager of adviseur voor een afdeling- of bedrijfsonderdeel. U bent bijvoorbeeld business manager, (afdelings)manager, ondernemer, projectmanager of productiemanager.

  U heeft de behoefte om het totale bedrijfsproces vanuit diverse invalshoeken te kunnen benaderen. Uw rol vraagt om meer verbreding en verdieping zodat u het gehele bedrijfsproces beter doorziet én beter kunt beïnvloeden Hoe levert u een optimale bijdrage aan uw organisatie? Door te investeren in uw eigen ontwikkeling kunt u uw eigen rol verstevigen.

  Wilt u weten of uw achtergrond en/of ambitie aansluit bij deze opleiding? Neem contact op met de opleidingsmanager voor vrijblijvend en persoonlijk advies.

  Werkvorm

  Werkvorm

  De masterclass bestaat uit een afgewogen combinatie van theoretische achtergronden en de praktische toepassing ervan. De bijeenkomsten vinden eens per twee weken plaatst. Uw docenten zijn volledig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en zijn zelf werkzaam als senior manager of (interim) strategisch adviseur. Zo sluiten kennis en kunde uitstekend op elkaar aan.
  U brengt de opgedane kennis direct in praktijk, zo levert uw opleiding direct resultaat op. U gaat samenwerken in teams en wisselt uw kennis en ervaring uit met andere deelnemers.

  Gedurende deze masterclass werkt u aan een aantal individuele opdrachten, gericht op uw eigen werkomgeving. U sluit de masterclass af met een groepsopdracht. Hiervoor levert u een onderwerp aan en werkt u een plan van aanpak en een rapport uit. Ter afsluiting presenteert u het resultaat.
  U persoonlijke ontwikkeling staat centraal, u wordt dan ook begeleid voor een opleidingsmanager.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De Masterclass Bedrijfskundig management duurt 8 maanden (exclusief vakanties). De gemiddelde studiebelasting is 10 tot 15 uur per week naast de bijeenkomsten. U besteedt deze uren aan zelfstudie, projecten en opdrachten. U heeft tweewekelijkse colleges in de middag- en avonduren. De opleiding is goed te combineren met werk en privé.

  In het gehele traject staat er altijd een team van docenten, coaches en opleidingsmanagers voor u klaar, hierdoor staat u er bij ons nooit alleen voor.

   

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de Masterclass Bedrijfskundig management zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 7.460,-.
  • Boeken: circa € 500,-. Deze schaft u zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 575,-.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Kiest u ervoor om na deze masterclass verder te gaan met de Master of Business Administration dan betaalt u voor de rest van de opleiding € 17.640,-. Hiervoor ontvangt u voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Het is mogelijk om de opleidingskosten in termijnen te betalen via automatische incasso. Overige kosten worden bij de eerste termijn geïncasseerd.

  Levenlanglerenkrediet

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een Levenlanglerenkrediet. Dit houdt in dat u een lening kunt krijgen van de overheid voor het volgen van de opleiding, indien u aan de voorwaarden voldoet.

  Informatie over voorwaarden en aanvraagprocedure Levenlanglerenkrediet

  Diploma

  Diploma

  Na afronding van de Masterclass Bedrijfskundig management ontvangt u van Avans+ een certificaat. Als u verder wilt, kan dat!

  U kunt doorstromen naar masterclass II van de Master of Business Administration. Uw opleidingsmanager helpt u graag in bij het maken van uw persoonlijke keuze.

  Resultaat

  Resultaat

  Na het volgen van de Masterclass Bedrijfskundig management doorziet u de samenhang tussen een aantal wezenlijke vakgebieden in uw organisatie. Daarnaast weet u er beter sturing aan te geven en is uw toegevoegde waarde vergroot. Gelijk met uw ambitie.

  Alles wat u tijdens de opleiding leert kunt u de volgende dag in de praktijk toepassen. We helpen u niet alleen om vakinhoudelijk sterker te worden, maar er wordt ook gewerkt aan uw persoonlijk leiderschap en leert u draagvlak te creëren.

  Contact

  Contact

  Heeft u vragen over deze opleiding? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley van der Sande van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 14.

  Programma

  In deze masterclass legt u de basis die nodig is om op organisatieontwikkeling te sturen. Eerst gaan we in op trends en ontwikkelingen die management en organisaties beïnvloeden. U onderzoekt vervolgens verschillende vormen van organisaties en verdiept uzelf in de verschillende bedrijfsfuncties van operations, marketing en finance. U leert hoe organisaties zich ontwikkeld hebben en hoe uw eigen organisatie zich typeert in haar markt en omgeving. Vervolgens leert u bedrijfsprocessen te doorgronden, risico’s te analyseren en financieel te verantwoorden.

  Binnen de leerlijn persoonlijk leiderschap krijgt u meer inzicht in de actuele ontwikkelingen op het gebied van management en leiderschap, en vooral in uw eigen gedrag. U gaat daarnaast aan de slag met uw leiderschapsstijl. We coachen u naar resultaatgericht en inspirerend leiderschap.

  Programma Bedrijfskundig management
  Schrijf u in voor dit onderdeel

  Heeft u uw keuze kunnen maken? Schrijf u dan hier in voor dit onderdeel update arbeidsrecht.

  inschrijven
  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al uw opleidingsvragen

  Meld u nu aan
  Brochure aanvragen Inscrijven