Skip to main content

Masterclass Bedrijfskundig management

 • niveau Masterclass
 • duur 8 maanden
 • studiebelasting 15 uur per week
 • studiekosten 7.460,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 08-09-2020 Amsterdam
  • 09-09-2020 Breda
  • 10-09-2020 Nijmegen
  • 17-11-2020 Amsterdam
  • 18-11-2020 Breda
  • 19-11-2020 Nijmegen
Inschrijven
Masterclass Bedrijfskundig management
Iets voor jou?
 • Je wilt je op meerdere vakgebieden ontwikkelen en daarmee meer sturing kunnen geven aan je organisatie.
 • Je wilt je adviezen goed kunnen onderbouwen en overbrengen.
 • Je wilt een sterker gesprekspartner worden op directieniveau.

De Masterclass Bedrijfskundig management is onderdeel van de Executive Master of Business Administration. Deze masterclass geeft je inzicht in de samenhang tussen strategie en alle relevante bedrijfskundige aspecten. Je verdiept je in verschillende bedrijfsfuncties als operations, marketing, en finance. Je leert hoe organisaties zich ontwikkelen en hoe jouw eigen organisatie zich typeert in de markt. Vervolgens leer je business processen te doorgronden, risico’s te analyseren en financieel te verantwoorden.

De interactie met andere deelnemers werkt inspirerend, het uitwisselen van kennis en ervaringen zal je nieuwe inzichten geven. De coachende vaardigheden die je leert beheersen, zullen goed van pas komen in het creëren van draagvlak voor jouw initiatieven.

In de leerlijn Methoden en Technieken staat het opzetten en plannen een praktijkgericht onderzoek centraal. Je leert aan welke criteria een praktijkgericht onderzoek moet voldoen, welke soorten onderzoek er zijn en welke stappen moeten worden doorlopen.

Deze opleiding is geaccrediteerd door de NVAO (Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie).

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je bent een ondernemende professional met een afgeronde bachelor- of masteropleiding. Je hebt tenminste 5 jaar werkervaring waarin je verantwoordelijk bent als manager of adviseur voor een afdeling- of bedrijfsonderdeel. Je bent bijvoorbeeld business manager, (afdelings)manager, ondernemer, projectmanager of productiemanager.

  Je hebt de behoefte om het totale bedrijfsproces vanuit diverse invalshoeken te kunnen benaderen. Jouw rol vraagt om meer verbreding en verdieping zodat je het gehele bedrijfsproces beter doorziet én beter kunt beïnvloeden. Hoe lever je een optimale bijdrage aan jouw organisatie? Door te investeren in jouw eigen ontwikkeling kun je je eigen rol verstevigen.

  Wil je weten of jouw achtergrond en/of ambitie aansluit bij deze opleiding? Neem contact op met de opleidingsmanager voor vrijblijvend en persoonlijk advies.

  Werkvorm

  Werkvorm

  De masterclass bestaat uit een afgewogen combinatie van theoretische achtergronden en de praktische toepassing ervan. De bijeenkomsten vinden eens per twee weken plaatst. Je docenten zijn volledig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en zijn zelf werkzaam als senior manager of (interim) strategisch adviseur. Zo sluiten kennis en kunde uitstekend op elkaar aan.

  Je brengt de opgedane kennis direct in praktijk, zo levert je opleiding direct resultaat op. Je gaat samenwerken in teams en wisselt jouw kennis en ervaring uit met andere deelnemers.

  Gedurende deze masterclass werk je aan een aantal individuele opdrachten, gericht op je eigen werkomgeving. Je sluit de masterclass af met een groepsopdracht. Hiervoor lever je een onderwerp aan en werk je een plan van aanpak en een rapport uit. Ter afsluiting presenteer je het resultaat. Je persoonlijke ontwikkeling staat centraal, je wordt dan ook begeleid door een opleidingsmanager.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De Masterclass Bedrijfskundig management duurt 8 maanden (exclusief vakanties). De gemiddelde studiebelasting is 10 tot 15 uur per week naast de bijeenkomsten. Je besteedt deze uren aan zelfstudie, projecten en opdrachten. Je hebt tweewekelijkse colleges in de middag- en avonduren. De opleiding is goed te combineren met werk en privé.

  In het gehele traject staat er altijd een team van docenten, coaches en opleidingsmanagers voor je klaar, hierdoor sta je er bij ons nooit alleen voor.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de Masterclass Bedrijfskundig management zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 7.460,-.
  • Boeken: circa € 500,-. Deze schaf je zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 575,-.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Kies je ervoor om na deze masterclass verder te gaan met de Master of Business Administration dan betaal je voor de rest van de opleiding € 17.640,-. Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Het is mogelijk om de opleidingskosten in termijnen te betalen via automatische incasso. Overige kosten worden bij de eerste termijn geïncasseerd.

  Levenlanglerenkrediet

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een Levenlanglerenkrediet. Dit houdt in dat je een lening kunt krijgen van de overheid voor het volgen van de opleiding, indien je aan de voorwaarden voldoet.

  Informatie over voorwaarden en aanvraagprocedure Levenlanglerenkrediet

  Diploma

  Diploma

  Na afronding van de Masterclass Bedrijfskundig management ontvang je van Avans+ een certificaat. Als je verder wilt, kan dat!

  Je kunt doorstromen naar masterclass II van de Master of Business Administration. Jouw opleidingsmanager helpt je graag in bij het maken van jouw persoonlijke keuze.

  Resultaat

  Resultaat

  Na het volgen van de Masterclass Bedrijfskundig management doorzie je de samenhang tussen een aantal wezenlijke vakgebieden in jouw organisatie. Daarnaast weet je er beter sturing aan te geven en is je toegevoegde waarde vergroot. Gelijk met jouw ambitie.

  Alles wat je tijdens de opleiding leert kun je de volgende dag in de praktijk toepassen. We helpen je niet alleen om vakinhoudelijk sterker te worden, maar er wordt ook gewerkt aan jouw persoonlijk leiderschap en leer je draagvlak te creëren.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley van der Sande van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 14.

  test
  Ben je op zoek naar informatie over een specifiek vakgebied? Kijk ook eens op het blog van Avans+.
  Lees meer
  r
  test
  Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een incompany- of maatwerktraject? Bekijk dan alle informatie over dit onderwerp.
  Lees meer
  r
  Bezoek een virtuele voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

  Meld je nu aan
  Programma

  In deze masterclass leg je de basis die nodig is om op organisatieontwikkeling te sturen. Eerst gaan we in op trends en ontwikkelingen die management en organisaties beïnvloeden. Je onderzoekt vervolgens verschillende vormen van organisaties en verdiept jezelf in de verschillende bedrijfsfuncties van operations, marketing en finance. Je leert hoe organisaties zich ontwikkeld hebben en hoe jouw eigen organisatie zich typeert in haar markt en omgeving. Vervolgens leer je bedrijfsprocessen te doorgronden, risico’s te analyseren en financieel te verantwoorden. Binnen de leerlijn persoonlijk leiderschap krijg je meer inzicht in de actuele ontwikkelingen op het gebied van management en leiderschap, en vooral in jouw eigen gedrag. Je gaat daarnaast aan de slag met je leiderschapsstijl. We coachen je naar resultaatgericht en inspirerend leiderschap.

  Programma Bedrijfskundig management
   
  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
  • De docenten van de MBA komen zelf uit het werkveld. Zij werken ook voor andere hogescholen en universiteiten en dat merk je: ze koppelen de theorie direct aan hun kennis en voorbeelden uit de praktijk. 

   Esther Gijsbertsen
   Oud-deelnemer Avans+
  • Ik heb echt weer genoten van het studeren. De periode is erg intensief geweest, maar zeker de moeite waard!

   Martin Beuker
   Eerstelijns manager
  • Het volgen van deze opleiding heeft mij de juiste sturingsinstrumenten opgeleverd. Een bijkomend voordeel is dat ik tijdens de MBA een breed netwerk heb opgebouwd; dat is van zeer grote waarde.

   Stèphane Cépèro
   Lid van college van bestuur
  Bekijk alle referenties
  Brochure aanvragen Inscrijven