Skip to main content

3-daagse masterclass Goed werkgeverschap

Inschrijven
3 daagse Masterclass Goed werkgeverschap
Iets voor jou?
 • Je bent geregistreerd in het Schoolleidersregister PO en wilt je herregistreren.
 • Je wilt je verder ontwikkelen op het gebied van goed werkgeverschap en duurzame inzetbaarheid en werkt in het PO, VO of MBO.
 • Je bent op zoek naar inspiratie en concrete handvatten om direct na de masterclass interventies uit te kunnen zetten in jouw eigen organisatie.

Stort jij je graag in een kort tijdsbestek volledig in de diepte rondom het thema goed werkgeverschap? Als dienend en ethisch schoolleider heb jij immers een sleutelpositie op jouw school om duurzame inzetbaarheid binnen de onderwijsorganisatie te borgen en verbeteren. Goed werkgeverschap en strategisch personeelsbeleid zijn belangrijk thema’s binnen organisaties en kennen vele aspecten als; langer doorwerken, druk op de sector, lerarentekort, werkdruk, verzuim, talentmanagement, mobiliteit en cultuur kunnen aanleiding vormen om met goed werkgeverschap aan de slag te gaan.

Tijdens deze inspirerende 3-daagse staan goed werkgeverschap, strategisch personeelsbeleid en duurzame inzetbaarheid centraal. Je leert te anticiperen op ontwikkelingen - zowel intern als extern - die op de organisatie afkomen en hoe je vanuit strategische doelstellingen van de organisatie de juiste voorwaarden kan scheppen om werknemers vanuit goed werkgeverschap duurzaam inzetbaar te houden.

In deze drie dagen ben je op een inspirerende locatie, passeren meerdere sprekers vanuit verschillende sectoren - het HR vak staat centraal - en ga je samen met collega schoolleiders in gesprek over je professionele ontwikkeling en werk je tegelijk aan de verbinding van dit thema aan jouw schoollocatie. Aan het eind van de masterclass rond je het thema ter plaatse af. Buiten de drie dagen op locatie heb je voor deze masterclass geen voorbereidende en/of afrondende taken en werkzaamheden. We gaan er vanuit dat je geïnspireerd en vol ideeën terug naar huis gaat.

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  In je werkzaamheden als leidinggevende heb je te maken met goed werkgeverschap wat zich moet vertalen in duurzame inzetbaarheid van medewerkers binnen de eigen organisatie. Je werkt als leidinggevende in het PO, VO of MBO en je wilt inspiratie en nieuwe kennis opdoen om je verder door te ontwikkelen.

  Je bent RDO geregistreerd in het Schoolleidersregister PO en je wilt je herregistreren. Na afronding van deze masterclass kun je het thema ‘Toekomstgericht onderwijs’ opvoeren voor jouw herregistratie.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Tijdens deze Masterclass inventariseer je vraagstukken op het gebied van goed werkgeverschap van je eigen organisatie. Je bepaalt de belangrijkste risico’s die goed werkgeverschap verminderen / belemmeren op basis van interne en externe ontwikkelingen. Je analyseert jouw eigen rol en de rol van de individuele medewerkers binnen de organisatie. Op basis van de vraagstukken en analyse formuleer je passende interventies die goed werknemerschap verbeteren met als hoger doel het vergroten van de duurzame inzetbaarheid van medewerkers binnen de organisatie.

  Aan het eind van de masterclass rond je het thema ‘Toekomstgericht onderwijs’ ter plaatse af. Buiten de drie dagen op locatie heb je voor deze masterclass geen voorbereidende en/of afrondende taken en werkzaamheden. We gaan er van uit dat je geïnspireerd en vol ideeën terug naar huis gaat.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  In deze drie dagen ben je op een inspirerende locatie centraal in Nederland gesitueerd. Het betreft een volledig arrangement incl. lesmaterialen, verblijf, catering en overnachting. Deze masterclass omvat in totaal 80 studiebelastingsuren.

  Diploma

  Diploma

  Wanneer je het traject voldoende hebt afgerond, ontvang je het herregistratiecertificaat voor het professionaliseringsthema ‘Toekomstgericht onderwijs’. Hiermee is het mogelijk dit thema af te ronden bij het SRPO.

  Het dossier voor het accrediteren van deze Masterclass ligt momenteel bij het Schoolleidersregister PO ter goedkeuring.

  Resultaat

  Resultaat

  Na afronding heb je een thema afgerond in het Schoolleidersregister en ben je voor het gecertificeerde thema de komende vier jaar gecertificeerd.

  Het dossier voor het accrediteren van deze Masterclass ligt momenteel bij het Schoolleidersregister PO ter goedkeuring.

  test
  Ben je op zoek naar informatie over een specifiek vakgebied? Kijk ook eens op het blog van Avans+.
  Lees meer
  r
  test
  Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een incompany- of maatwerktraject? Bekijk dan alle informatie over dit onderwerp.
  Lees meer
  r
  Bezoek een virtuele voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

  Meld je nu aan
  Brochure aanvragen Inscrijven