Skip to main content
Momenteel ondervinden wij een telefoonstoring op ons algemene telefoonnummer. Wil je toch graag contact? Bel ons dan via 076 - 525 88 03 of mail naar info@avansplus.nl.

Informeel leren beoordelen

Inschrijven
Informeel leren beoordelen
Iets voor jou?
 • Je bent geregistreerd in het Schoolleidersregister PO of VO.
 • Je wilt je laten herregistreren op basis van reeds opgedane kennis en ervaringen en je wilt die ervaring en kennis laten valideren door een gecertificeerde beoordelaar.

Schoolleiders zijn constant in ontwikkeling. Dit doen zij niet alleen voor zichzelf, dit doen zij ook voor anderen. Ze hebben een sleutelpositie op een school om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Samen met het team dienen zij in staat te zijn zichzelf en elkaar te ontwikkelen, zodat de leerlingen op hun school het meest optimale onderwijsaanbod krijgen.

Schoolleiders uit het primair onderwijs dienen geregistreerd te zijn in het Schoolleidersregister PO (SRPO). Iedere 4 jaar dienen zij zich te herregistreren. Schoolleiders in het voortgezet onderwijs mogen zich registreren in het Schoolleidersregister Voortgezet Onderwijs (SRVO). ProQualis verzorgt zowel formeel als informeel leren waarmee de schoolleider zich kan herregistreren. Het totale aanbod is geschikt voor zowel het primair als voortgezet onderwijs.

SRPO herregistratie

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je bent geregistreerd in het Schoolleidersregister PO of VO en bent in je dagelijkse werk constant in ontwikkeling. Je wilt je laten herregistreren op basis van reeds opgedane kennis en ervaringen en je wilt die ervaring en kennis laten valideren door een gecertificeerde beoordelaar.

  Werkvom

  Werkvom

  Wanneer een schoolleider zich aanmeldt voor informeel leren valideren, stuurt hij een persoonlijke reflectie op 1 van de professionaliseringthema’s van maximaal 1 A4 naar Avans+.

  Vervolgens vindt het valideringsgesprek plaats. Dit is een gesprek tussen jou en de professioneel beoordelaar vanuit Avans+. Het gesprek duurt een uur en wordt opgebouwd aan de hand van de STARR methodiek. Het belangrijkste uitgangspunt van interview is dat getoond gedrag een betere voorspeller is van toekomstig gedrag en meer informatie geeft over competenties, dan gedrag dat men zegt te zullen vertonen onder bepaalde omstandigheden.

  Aan het eind van het gesprek zal de beoordelaar zijn bevindingen mondeling toelichten. Ook geeft de beoordelaar bruikbare tips mee voor de toekomst. De beoordelaar laat binnen maximaal 3 werkdagen vervolgens weten of de schoolleider voldoet aan de ontwikkeleisen.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Dit traject omvat in totaal 80 studiebelastingsuren.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor informeel leren beoordelen zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 995,-
  • Arrangementskosten: € 15,-

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur. Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW.

  Diploma

  Diploma

  Wanneer je het traject voldoende hebt afgerond, ontvang je het herregistratie certificaat van 1 professionaliseringsthema.

  Resultaat

  Resultaat

  Na afronding heb je een thema afgerond in het Schoolleidersregister en ben je voor het gecertificeerde thema de komende vier jaar gecertificeerd. Het dossier voor het accrediteren van deze opleiding ligt momenteel bij het Schoolleidersregister PO ter goedkeuring.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Naomi Pinxteren van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 04.

  De opleiding Informeel leren beoordelen is tevens onderdeel van het samenwerkingsverband proQualis, ons schoolleidersopleidingen merk dat in samenwerking met iPabo is opgezet.

  test
  Blog
  Ben je op zoek naar informatie over een specifiek vakgebied? Kijk ook eens op het blog van Avans+.
  Lees meer
  test
  Maatwerk
  Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een incompany- of maatwerktraject? Bekijk dan alle informatie over dit onderwerp.
  Lees meer
  Bezoek een virtuele voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

  Meld je nu aan
  Brochure aanvragen Inscrijven