Skip to main content

Masterclass Strategisch richten

 • niveau Masterclass
 • duur 7 maanden
 • studiebelasting 448 SBU
 • studiekosten 6.285,-
 • startdata Bekijk alle startdata en locaties
  • 08-09-2020 Amsterdam
  • 09-09-2020 Breda
  • 10-09-2020 Nijmegen
Inschrijven
Masterclass Strategisch richten
Iets voor jou?
 • Je bent directeur, bovenschoolsdirecteur of bestuurder van een onderwijsorganisatie.
 • Je bent in staat om vanaf de start van de opleiding studieopdrachten op bovenschools niveau uit te voeren binnen jouw eigen werkomgeving. Functioneer je nog niet op dat niveau, dan is jouw werkgever bereid hiervoor de mogelijkheden te creëren.
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je wilt je verder professionaliseren om als directeur/bestuurder in staat te zijn om met een financieel gezonde basis en met zorg voor kwaliteit een onderwijsorganisatie te leiden. Met een lange termijn visie en met een naar buitengerichte blik wil je op een ondernemende en innoverende manier jouw onderwijsorganisatie verder ontwikkelen.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Gedurende de opleiding is jouw eigen beroepspraktijk een belangrijk uitgangspunt. Je gaat met deskundige docenten actuele kennis en theorie van diverse leiderschapsthema’s koppelen aan je beroepspraktijk. Je wordt hierbij uitgedaagd kennis en ervaring op te halen in sectoren buiten het onderwijs.

  Hierbij wordt gebruik gemaakt van interactieve werkvormen zowel binnen als buiten de groepsbijeenkomsten. Door middel van onderzoek en opdrachten wordt jou gevraagd de nieuwe kennis toe te passen in je eigen beroepspraktijk. Je werkt individueel en in groepen aan je leervragen en casuïstiek.

  Naast de meer traditionele leervormen vindt een deel van het leren plaats in een digitale leeromgeving voor ‘social learning’. Hiermee wordt aangesloten bij de wensen van de lerende in de 21e eeuw, namelijk dat je zelf verantwoordelijkheid kunt nemen voor jouw leren en dat je wilt leren waar, wanneer en met wie je dat wilt.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De Studiebelasting van de eerste masterclass is 448 uur, dit staat gelijk aan 16 EC’s. Hiervan is 110 uur contacttijd, besteed je 140 uur aan zelfstudie en 198 uur aan het uitvoeren van onderzoek en opdrachten.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor Masterclass 1: Strategisch richten zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 6.285,-.
  • Boeken: circa € 175,-. Deze schaf je zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 675,-.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Het is mogelijk om de opleidingskosten in termijnen te betalen via automatische incasso. Dat kan bij deze opleiding in 4 termijnen van € 1.580,-. Overige kosten worden bij de eerste termijn geïncasseerd.

  Levenlanglerenkrediet

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een Levenlanglerenkrediet. Dit houdt in dat je een lening kunt krijgen van de overheid voor het volgen van de opleiding, indien je aan de voorwaarden voldoet.

  Informatie over voorwaarden en aanvraagprocedure Levenlanglerenkrediet

  Diploma

  Diploma

  Positieve afronding van de eerste masterclass levert je een diploma op. Indien gewenst kan dit diploma later worden aangewend om uiteindelijk toch de totale opleiding te volgen.

  Resultaat

  Resultaat

  Als je alleen jouw registratie of herregistratie wilt veiligstellen dan kun je volstaan met het volgen van deze eerste Masterclass: Strategisch richten. De masterclass is apart gecertificeerd door het Schoolleidersregister voor de basisregistratie en de herregistratie.

  Door het behalen van het master eindniveau van de volledige masteropleiding, word je opgeleid tot excellente schoolleider op het niveau van Master of Arts en voldoe je aan de registratie dan wel herregistratie eisen van het Schoolleidersregister.

  Met het afronden van de volledige masteropleiding ben je in staat leiding te geven aan en binnen een onderwijsorganisatie binnen een complexe bestuurlijke omgeving met oog voor kwaliteit van mensen en duurzaam resultaat. Tevens voldoe je aan de registratie- dan wel herregistratie-eisen van het Schoolleidersregister.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Naomi Pinxteren van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 04.

  Brochure aanvragen Inscrijven