Skip to main content

Bachelor of Nursing met specialisatie IC

Inschrijven
BoN met specialisatie IC
Iets voor jou?
 • Je wilt hbo-v combineren met een specialisme binnen 2 jaar? 
 • Je wilt je verder ontwikkelen en werkt al op een IC of SEH?
 • Je wilt investeren in een duurzame en wendbare inzetbaarheid van jezelf!

Deeltijd hbo-v met specialisatie

Je hebt een mbo-verpleegkunde diploma en je wilt je ontwikkelen op gebied van acute zorg. Nu kun je binnen 2 jaar jouw hbo-v diploma halen én het diploma CZO Flex Level Intensive Care, in plaats van de gebruikelijk 4 tot 5 jaar. Een gecombineerd en intensief traject met als einddoel 2 afgeronde erkende opleidingen door je specialisme te combineren met een bachelor.

De zorg verandert snel, de zorg moet anders en toekomstbestendig georganiseerd worden, en van verpleegkundigen wordt in deze tijd steeds meer verwacht. Je moet op de hoogte zijn en blijven van actuele ontwikkelingen op regionaal en landelijk niveau, en je leven lang bezig blijven met groei en ontwikkeling.
 
Voor veel mbo-verpleegkundige ligt de vraag voor hoe zij zich verder willen ontwikkelen. Kies ik voor een hbo-v opleiding (Bachelor of Nursing) met overstijgende thematieken zoals keten- en netwerkzorg of wil ik mij kwalificeren als gespecialiseerd verpleegkundige binnen de SEH?

Sinds kort is de keuze tussen deze twee niet meer nodig, want vanaf 2022 bieden Avans+ en ExpertCollege-Nightingale Instituut (ENI) een gecombineerde opleiding aan. In dit traject kun je in 2 jaar tijd zowel je bachelor als je specialisatie in de Intensive Care behalen. Door de gecombineerde opleiding sla je een dubbelslag. Je haalt in een gecombineerd traject 2 erkende opleidingen, waarop in het werkveld wordt gewacht. In plaats van de gebruikelijke periode van 4 tot 5 jaar, doorloop je een intensief traject van 2 jaar.

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Heb je een mbo-verpleegkunde diploma en wil je je ontwikkelen in de keten van de Acute Zorg? Jouw bagage verrijken, bijdragen aan jouw duurzame inzetbaarheid en doorstroommogelijkheden maximaliseren? Met een leerwerkovereenkomst van minimaal 24 uur in de Acute Zorg kun je met een tweejarig opleidingsprogramma jouw Bachelor of Nursing diploma behalen en het diploma CZO Flex Level Intensive Care.

  Plan een adviesgesprek zodat we je optimaal kunnen begeleiden bij jouw keuze.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Theoretisch component

  Zowel de opleiding Bachelor of Nursing als de vervolgopleiding intensive care verpleegkundige hebben een blended opzet, dat wil zeggen een mix van online leren en klassikale bijeenkomsten. Sociaal leren is een belangrijke basis voor dit opleidingsprogramma; input van mededeelnemers (leerteams), collega’s, vakgenoten en leidinggevenden zijn onontbeerlijk voor je ontwikkeling. 

  Praktijkcomponent

  Voor de praktijkgedeelte integreer je de hbo-competenties vanuit de bachelor modules met de EPA’s vanuit de Intensive Care opleiding direct in de beroepspraktijk waardoor je je steviger positioneert als hbo-verpleegkundige binnen de Acute (Keten-)Zorg, met een stevige inhoudelijke basiskennis van het vak. 
  Door middel van gesprekcyclussen en diverse bewijzen uit de beroepspraktijk, bouw je een portfolio. 

  De leeractiviteiten binnen de beroepspraktijk worden bij aanvang van dit opleidingsprogramma intensief begeleid door een PL-docent vanuit de opleiding in nauwe samenwerking met de praktijkbegeleiding.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Gemiddeld 8 uur per week les en 8 tot 10 uur zelfstudie. De deelnemer krijgt gedurende het opleidingsprogramma (bijeenkomsten) de gelegenheid om (gezamenlijk) te werken aan leeractiviteiten en opdrachten ter voorbereiding op de eindtoetsing van de modules.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de BoN met specialisatie IC zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: BON + IC € 20.500 
  • Opleidingskosten zijn exclusief lesmateriaal.
  • Eventueel kosten leslocatie/catering.

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Het is mogelijk om de opleidingskosten in termijnen te betalen via automatische incasso. Dat kan bij deze opleiding in 2 jaarlijkse termijnen van € 10.450 of in 20 maandelijkse termijnen van € 1.060. Overige kosten worden bij de eerste termijn geïncasseerd.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Levenlanglerenkrediet

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een Levenlanglerenkrediet. Dit houdt in dat je een lening kunt krijgen van de overheid voor het volgen van de opleiding, indien je aan de voorwaarden voldoet.

  Informatie over voorwaarden en aanvraagprocedure Levenlanglerenkrediet

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van het gecombineerde opleidingsprogramma ontvang je het getuigschrift Bachelor of Nursing (NVAO geaccrediteerd) en het diploma CZO Flex Level intensivecareverpleegkundige (CZO geaccrediteerd).

  Croho nummer: 30122 - geldt voor het NVAO geaccrediteerde deel.

  Resultaat

  Resultaat

  De gecombineerde opleiding Bachelor of Nursing en de vervolgopleiding CZO Flex Level intensivecareverpleegkundige biedt jou de mogelijkheid jezelf te ontwikkelen tot:

  • Een kritische professional die professionele zeggenschap toont door inspraak en invloed uit te oefenen met betrekking tot het vak en verantwoordelijkheden binnen de acute zorg, door vanuit een domein overstijgend perspectief te kijken naar de zorg voor de zorgvrager.
  • Een professional die beroepsbewustzijn is en een visie heeft op de rol en positie binnen de eigen werkomgeving en wat hij/zij belangrijk acht om uit te dragen.
  • Een breed inzetbare professional met een stevig kennisfundament binnen de acute- zorgketen.
  • Een professional die streeft naar kwalitatieve, tijdige en passende zorg binnen de hoog complexe en dynamische zorgcontext IC.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.Of plan een adviesgesprek zodat we je optimaal kunnen begeleiden bij jouw keuze.

  Programma

  Het opleidingsprogramma start met een ontwikkelassessment om de deelnemer bij de start van de opleiding optimaal te ondersteunen in de persoonlijke en professionele ontwikkeling tijdens en na de opleiding. Na het succesvol afronden van de modules binnen de Bachelor of Nursing, sluit de deelnemer zijn opleidingsprogramma af met een eindassessment: een portfolio-assessment.

  De modules voor de Bachelor of Nursing zijn

  • Evidence- based practice (EBP)
  • Persoonlijke Identiteit (PI)
  • Gezondheidsbevordering
  • Zorgethiek en morele besluitvorming
  • Kwaliteitszorg

   

  De onderdelen voor de CZO Flex Level zijn: 

  • Basis Acute Zorg opleiding (BAZ)
  • IC Kern- EPA leereenheden
  • IC Specifieke EPA leereenheden

  Voor meer informatie over het programma download de brochure.

  Bachelor of Nursing met specialisatie IC
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven