Skip to main content

Vanaf september starten de fysieke bijeenkomsten weer! Kijk hier voor meer informatie.

Bachelor of Nursing zij-instroom

 • niveau Bachelor
 • duur Maximaal 3 jaar
 • studiebelasting 10-15 uur per week
 • studiekosten 16.800,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 24-11-2021 Utrecht
  • 23-11-2021 Breda
  • 14-02-2022 Nijmegen
  • 16-02-2022 Arnhem
  • 15-02-2022 Breda
Inschrijven
Bachelor of Nursing zij-instroom
Iets voor jou?
 • Ben je toe aan een carrière switch en heb je affiniteit met de zorg?
 • Wil jij als bachelor-opgeleide verpleegkundige het verschil maken voor zorgvragers?
 • Ben je op zoek naar een flexibel opleidingsprogramma en deskundige begeleiding tijdens je hbo-v opleiding?

 

Wij bieden voor zij-instromers een opleidingstraject tot Bachelor Verpleegkundige aan. Dit traject duurt maximaal drie jaar en is bedoeld voor werknemers met een afgeronde mbo-,  hbo- of wo- opleiding, meerdere jaren ervaring in het werken met mensen - bijvoorbeeld in een dienstverlenend beroep en affiniteit met de zorg - die een overstap naar de zorg overwegen. Modules waar de zij-instromer (met een afgeronde hbo-opleiding) al expertise in heeft opgebouwd kunnen sneller worden doorlopen of direct worden getoetst.

In de opleiding zijn actuele beleidskaders, kwaliteitskaders en ontwikkelingen binnen de samenleving, zorg en verpleegkunde meegenomen in het curriculum zoals: positieve gezondheid, persoonsgerichte zorg, proactieve zorgplanning, gezamenlijke besluitvorming, etc.

Op basis van demografische ontwikkelingen en de toenemende complexiteit van zorgvragen besteedt deze opleiding extra aandacht aan intensieve ouderenzorg, met de continuïteit van zorg in relatie tot netwerk-, keten- en transmurale zorg.

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Deelnemers beschikken over een afgeronde mbo- (niveau 4), hbo- of wo- opleiding en hebben meerdere jaren werkervaring in een dienstverlenend beroep, zoals: stewardess, horecamedewerk(st)er, maatschappelijk werk(st)er, operatieassistent of doktersassistent.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Wekelijks zijn er 2 dagdelen met (les)bijeenkomsten van 3 uur die gedeeltelijk in fysieke bijeenkomsten plaatsvinden, uitgezonderd de reguliere schoolvakanties. Gedurende het opleidingstraject dient de deelnem(st)er een relevante werkplek (betaald of onbetaald) in de zorg te hebben als bachelor verpleegkundige in opleiding voor minimaal 24 uur. Dit is exclusief de lesbijeenkomsten.

  Wij bieden een integraal en flexibel aanbod van leeractiviteiten. Dat is een mix van leeractiviteiten waarmee je tijdens de opleiding zowel in de beroepspraktijk als online via een social learning platform en in de (les)bijeenkomsten aan de slag gaat.

  Deelnemers leren zelfstandig maar niet alleen. Samenwerken en samen leren in leerteams is de basis van de opleiding. Binnen je leerteam bespreek je opdrachten, geef je elkaar feedback en zoek je naar oplossingen voor vraagstukken die je in de praktijk tegenkomt.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De studiebelasting is 10-15 uur per week. Daarnaast zijn er wekelijks twee dagdelen met (les)bijeenkomsten van 3 uur die gedeeltelijk in fysieke bijeenkomsten plaatsvinden, uitgezonderd de reguliere schoolvakanties.
  Gedurende het opleidingstraject dient de deelnemer een relevante werkplek als bachelor verpleegkundige in opleiding te hebben in de zorg voor minimaal 24 uur. Dat is exclusief de (les)bijeenkomsten.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de BON zij-instroom zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: €16.800,-.
  • Leermiddelen gemiddeld per module: €200,-. Deze schaft de deelnemer zelf aan.
  • Ontwikkelassessment: : € 495,-.

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Het is mogelijk om de opleidingskosten in termijnen te betalen via automatische incasso. Dat kan bij deze opleiding in 3 jaarlijkse termijnen van € 5.800,- of in 30 maandelijkse termijnen van € 590,-. Overige kosten worden bij de eerste termijn geïncasseerd. 

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Levenlanglerenkrediet

  Deelnemers aan deze verkorte hbo vkunnen in aanmerking komen voor een Levenlanglerenkrediet. Dit houdt in dat je een lening kunt krijgen van de overheid voor het volgen van deze verkorte opleiding verpleegkundige, indien je aan de voorwaarden voldoet.

  Informatie over voorwaarden en aanvraagprocedure Levenlanglerenkrediet

  Subsidie Praktijk Leren

  Voor deze opleiding kun je gebruik maken van de SPL subsidie (Subsidie Praktijk Leren). Je krijgt dan per schooljaar € 2.700,- subsidie, ofwel maximaal 3 x € 8.100,- = € 4.050,- subsidie. (Voor ziekenhuizen geldt dat je deze subsidie niet mag combineren met KIPZ gelden) Verdere informatie kun je vinden op de website van de RvO.

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van de Bachelor of Nursing zij-instroom ontvang je het getuigschrift Bachelor of Nursing.
  Het programma is geaccrediteerd door de NVAO.

   

  Resultaat

  Resultaat

  De opleiding Bachelor of Nursing voor zij-instromers geeft je de mogelijkheid je te ontwikkelen tot een breed inzetbare professional die vanuit (hoog) kwalitatief oogpunt en actuele kennis de rol en positie in de zorg voor een brede groep zorgvragers kan innemen.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Marjolein Meijer van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 03. 

  Programma

  Tijdens de opleiding komen verschillende onderwerpen/modules aan bod:

  Programma
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven