Skip to main content

Bachelor of Nursing (hbo-v) zij-instroom

 • niveau Bachelor
 • duur Maximaal 3 jaar
 • studiebelasting 10-15 uur per week
 • studiekosten
Bachelor of Nursing (hbo-v) zij-instroom Avans+
Iets voor jou?
 • Je wilt binnen je bedrijf een maatwerktraject of in-company voor deze opleiding starten
 • Je bent toe aan een carrière switch en heb je affiniteit met de zorg.
 • Jij als bachelor-opgeleide verpleegkundige het verschil kunt maken voor zorgvragers.

 

Dit betreft een opleiding die alleen gevolgd kan worden als een in-company of maatwerktraject. Je kunt je dus niet los voor deze opleiding inschrijven. Voor informatie kun je contact met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-909 80 00 zodat we je de mogelijkheden kunnen uitleggen.

Zij-instroom verpleegkunde

Wij bieden voor zij-instromers een opleidingstraject tot Bachelor Verpleegkundige aan. Dit traject duurt maximaal drie jaar en is bedoeld voor werknemers met een afgeronde mbo-,  hbo- of wo- opleiding, meerdere jaren ervaring in het werken met mensen - bijvoorbeeld in een dienstverlenend beroep en affiniteit met de zorg - die een overstap naar de zorg overwegen. Modules waar de zij-instromer (met een afgeronde hbo-opleiding) al expertise in heeft opgebouwd kunnen sneller worden doorlopen of direct worden getoetst.

Opleiding Bachelor of Nursing (hbo-v) zij-instroom

In de opleiding zijn actuele beleidskaders, kwaliteitskaders en ontwikkelingen binnen de samenleving, zorg en verpleegkunde meegenomen in het curriculum zoals: positieve gezondheid, persoonsgerichte zorg, proactieve zorgplanning, gezamenlijke besluitvorming, etc.

Op basis van demografische ontwikkelingen en de toenemende complexiteit van zorgvragen besteedt deze opleiding extra aandacht aan intensieve ouderenzorg, met de continuïteit van zorg in relatie tot netwerk-, keten- en transmurale zorg.

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Dit betreft een opleiding die alleen gevolgd kan worden als een in-company of maatwerktraject. Je kunt je dus niet los voor deze opleiding inschrijven. Voor informatie kun je contact opnemen met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000

  Deelnemers beschikken over een afgeronde mbo- (niveau 4), hbo- of wo- opleiding en hebben meerdere jaren werkervaring in een dienstverlenend beroep, zoals: stewardess, horecamedewerk(st)er, maatschappelijk werk(st)er, operatieassistent of doktersassistent.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Wekelijks zijn er 2 dagdelen met (les)bijeenkomsten van 3 uur die gedeeltelijk in fysieke bijeenkomsten plaatsvinden, uitgezonderd de reguliere schoolvakanties. Gedurende het opleidingstraject dient de deelnem(st)er een relevante werkplek (betaald of onbetaald) in de zorg te hebben als bachelor verpleegkundige in opleiding voor minimaal 24 uur. Dit is exclusief de lesbijeenkomsten.

  Wij bieden een integraal en flexibel aanbod van leeractiviteiten. Dat is een mix van leeractiviteiten waarmee je tijdens de opleiding zowel in de beroepspraktijk als online via een social learning platform en in de (les)bijeenkomsten aan de slag gaat.

  Deelnemers leren zelfstandig maar niet alleen. Samenwerken en samen leren in leerteams is de basis van de opleiding. Binnen je leerteam bespreek je opdrachten, geef je elkaar feedback en zoek je naar oplossingen voor vraagstukken die je in de praktijk tegenkomt.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  Dit betreft een opleiding die alleen gevolgd kan worden als een in-company of maatwerktraject. Je kunt je dus niet los voor deze opleiding inschrijven. Voor informatie kun je contact met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Deze opleiding wordt alleen als maatwerk aangeboden. De bijeenkomsten vinden in overleg met de betrokken zorgorganisatie(s) plaats op een vaste lesdag. De studiebelasting is 10-15 uur per week. 

  Gedurende het opleidingstraject dient de deelnemer een relevante werkplek als bachelor verpleegkundige in opleiding te hebben in de zorg voor minimaal 24 uur. Dat is exclusief de (les)bijeenkomsten.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van de Bachelor of Nursing zij-instroom ontvang je het getuigschrift Bachelor of Nursing.
  Het programma is geaccrediteerd door de NVAO.

  Vervolgopleiding

  Resultaat

  Resultaat

  De opleiding Bachelor of Nursing voor zij-instromers geeft je de mogelijkheid je te ontwikkelen tot een breed inzetbare professional die vanuit (hoog) kwalitatief oogpunt en actuele kennis de rol en positie in de zorg voor een brede groep zorgvragers kan innemen.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000. 

  Programma

  Tijdens de opleiding komen verschillende onderwerpen/modules aan bod:

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Programma
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven