Skip to main content

Kom 21 september naar de open dag in Breda of 9 oktober in Utrecht. Meld je hier aan!

Master of Business Administration (MBA)

5
3 reviews
 • niveau Master
 • duur 2,5 jaar
 • studiebelasting 10-15 uur per week (62 EC)
 • studiekosten 29.500,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 21-08-2024 Breda
  • 21-08-2024 Utrecht
  • 06-11-2024 Breda
  • 06-11-2024 Utrecht
  • 29-01-2025 Breda
  • 29-01-2025 Utrecht
  • 16-04-2025 Breda
  • 16-04-2025 Utrecht
Download brochure
Download brochure
MBA opleiding, Master of Business Administration
Iets voor jou?
 • Je wilt investeren in strategische kennis en vaardigheden om een volgende stap te zetten.
 • Je zoekt een flexibele leerroute die past bij jouw persoonlijke situatie.
 • “Learning by doing” is een studievorm die bij je past.

In deze snel veranderende wereld doen mensen steeds vaker een beroep op jouw wendbaarheid, leiderschapsvaardigheden en analytisch vermogen. Als (senior) manager krijg je te maken met complexe vraagstukken die invloed hebben op de strategie van je organisatie. Er is geen duidelijke, zichtbare relatie meer tussen oorzaak en gevolg. Bestaande methodes werken niet, kleine aanpassingen hebben grote gevolgen en er zijn meerdere stakeholders betrokken. Dit vraagt om een andere aanpak en aansturing, en een nieuwe stap in jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling. Door onze Master of Business Administration (MBA) te volgen, zorg jij ervoor dat je deze stap kunt zetten.

MBA opleiding voor meer kennis en vaardigheden

Tijdens de MBA opleiding ga je aan de slag met complexe vraagstukken uit je eigen praktijk. Je leert direct kansen te creëren en te benutten, grenzen te verleggen, te innoveren en je professioneel te ontwikkelen. Door de integrale benadering van de opleiding profiteer jij van een gezonde verhouding tussen theorie en vaardigheden. Tijdens de Master Business Administration breng je jouw kennis naar een hoger niveau én ontwikkel je de vaardigheden om je organisatie mee te nemen en draagvlak te creëren

Je leert informatie op waarde te schatten in deze en mogelijkheden binnen en buiten de organisatie te verkennen in deze MBA opleiding. Daarbij investeer je in je leiderschapskwaliteiten, die jou helpen om jouw oplossing over te brengen en te implementeren. Je leert te kijken en te denken vanuit verschillende perspectieven, onder andere door samen te werken met gelijkgestemde professionals uit andere disciplines. Je wordt hierbij begeleid door ervaren managers en experts. De MBA opleiding is persoonlijk en geeft jou niet alleen de handvatten om de volgende stap te kunnen zetten, maar ook om jezelf te overtreffen.

Waarom een praktijkgerichte master?

Avans+ verzorgt praktijkgerichte masters, oftewel een HBO-master. Een praktijkgerichte master verschilt met een universitaire master, oftewel WO-master, in de aanpak van het onderwijs. Onze masters richten zich op praktijkvraagstukken uit je eigen organisatie. Wat je leert, kun je gelijk in de praktijk brengen en toetsen. Jouw organisatie profiteert dus ook direct van jouw deelname aan onze masteropleiding. 

Een universitaire master richt zich in de aanpak meer op het oplossen van en bijdragen aan vraagstukken op wetenschappelijk niveau. Je bent dan meer onderzoekend en analyserend bezig dan praktijkgericht. 

Het eindniveau van beide masters is hetzelfde: NLQF 7. Na het afronden van zowel een HBO-master als bij een WO-master krijg je een Master-graad. 

Dus, ben je meer praktisch ingesteld en wil je dat jouw organisatie direct resultaat ziet van wat jij in jouw opleiding leert, dan is een praktijkgerichte master van Avans+ iets voor jou!

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  De MBA opleiding van Avans+ is bedoeld voor ondernemende professionals die de ambitie hebben om hun invloed en verantwoordelijkheid te vergroten. Learning by doing is een studievorm die bij je past. Je wilt kritisch en systematisch leren denken. Dat doe je door je kennis te vergroten over instrumenten die passen bij jouw beroepspraktijk.

  Je vindt het belangrijk om je leiderschapsvaardigheden verder te ontwikkelen, waardoor je jouw plannen nog overtuigender kunt presenteren. Je wilt inzicht krijgen in het speelveld en leren om stakeholders effectief te beïnvloeden en te overtuigen. Voor jouw praktijk is het belangrijk dat je de opgedane kennis uit de Master Business Administration direct kunt toepassen. Zo ga jij de volgende stap zetten.

  Waar moet je aan voldoen?

  Als deelnemer aan de MBA opleiding heb je minimaal 5 jaar relevante werkervaring op strategisch niveau. Je bent bijvoorbeeld verantwoordelijk voor een afdeling of bedrijfsonderdeel. Daarnaast heb je een bachelor- of masteropleiding afgerond. Heb je niet het juiste opleidingsniveau of het aantal jaren gevraagde werkervaring en wil je toch deelnemen aan onze MBA opleiding? Dan dien je een toelatingsassessment te doen. Lees meer over dit assessment of neem contact op met de opleidingsmanager voor een persoonlijk en vrijblijvend advies.

  Persoonlijk leertraject

  Voorafgaand aan onze MBA studie heb je een intakegesprek met de opleidingsmanager. Samen bespreken jullie jouw individuele leerroute en de mogelijkheden om eerdere werkervaring te valideren. Daardoor kun je de Master Business Administration mogelijk in een verkorte vorm volgen.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Studeren op een manier die jou uitkomt

  In het flexibele studieprogramma bepaal jij mede het tempo en de vorm. Je kunt ervoor kiezen om de MBA opleiding volledig te volgen in verschillende leerteams. Je leert dan door de samenwerking met andere deelnemers en onder begeleiding van ervaren docenten, managers en experts. Jouw praktijk staat centraal en je wordt getoetst op de prestaties die je daar levert.

  Kies de route die bij jou past

  Een persoonlijke leerroute betekent ook: kiezen voor een studievorm die bij jou past. Je bouwt verder op je eerdere ervaring. Heb je jarenlang op strategisch niveau praktijkervaring opgedaan binnen een van de thema’s uit de Master of Business Administration? Dan kun je de MBA opleiding verkorten door deze werkervaring te valideren via een individueel portfolio en een assessment. Tijdens het intakegesprek adviseren we je graag over deze mogelijkheden bepaal je samen met onze opleidingsmanager welke vorm past bij jouw ontwikkeldoelen, carrièreplannen en werk- en privésituatie.

  Start met jouw MBA opleiding

  De MBA opleiding van Avans+ is praktijkgericht. Je werkt individueel en in leerteams aan opdrachten binnen jouw eigen context. Gezamenlijk verdiepen jullie je theoretisch en praktijkgericht in een vakgebied. Je leert door interactie met professionals uit andere disciplines, zoals Finance en HR, en uit diverse sectoren, zoals het onderwijs, de zorg en de techniek. Je bouwt hiermee ook een breed netwerk op waar je in je verdere carrière profijt van hebt.

  Groei voor jezelf en de organisatie

  Per masterclass hebben we de lesvorm gekozen die het beste aansluit op de praktijk. We werken met een mix van activerende, praktijkgerichte (online MBA) leeractiviteiten. Je rondt iedere masterclass af met een beroepsprestatie binnen jouw organisatie. Zo bereik je meer voor jouw persoonlijke ontwikkeling én voor je organisatie.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De MBA opleiding duurt maximaal 2,5 jaar (exclusief schoolvakantieperiodes). Dit is afhankelijk van jouw individuele leerroute. Tijdens het intakegesprek bespreek je samen met de opleidingsmanager jouw programma en studievorm. Je kunt de route naar jouw MBA diploma versnellen of vertragen.

  Combineer studeren en werken

  In het reguliere programma werk je individueel en in leerteams op strategisch bedrijfskundig niveau. De opleiding bestaat uit 8 masterclasses van 10 weken en een afstudeerfase van 20 weken. Iedere masterclass heeft 3-4 bijeenkomsten tussen 14.00 en 21.00 uur. De overige leeractiviteiten vinden door middel van online MBA onderwijs plaats of op jouw eigen werkplek. Ons uitgangspunt is dat je de opleiding zo veel mogelijk kunt integreren met je beroepspraktijk. Je wordt getoetst op de prestaties die je daar levert. De gemiddelde studiebelasting van de hele Master of Business Administration is 10-15 uur per week (62 EC).

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de Master of Business Administration zijn als volgt:

  • Opleidingskosten fase 1: € 11.800,- + € 920,- arrangementkosten
  • Opleidingskosten fase 2: € 11.800,- + € 920,- arrangementkosten
  • Opleidingskosten afstudeerfase: € 5.900,- + € 460,- arrangementkosten
    
  • Totale opleidingskosten: € 29.500,- 
  • Totale arrangementkosten: € 2.300,-
  • Boeken: circa € 100,- per masterclass. Deze schaf je zelf aan.

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van btw. Alle overige kosten worden belast met 9% btw.

  Het is mogelijk om de opleiding in termijnen te betalen. 

  Het is mogelijk om eerst een losse module van deze master te volgen voor €3.600,-. Indien je daarna besluit om de volledige masteropleiding te volgen worden deze kosten in mindering gebracht op de totaalprijs van de volledige opleiding. 

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidie pagina.  

   

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van de Master of Business Administration ontvang je een erkend getuigschrift en mag je de MBA titel voeren. De Master of Business Administration van Avans+ is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO); CROHO: 70124.

  Resultaat

  Resultaat

  Na het afronden van de Master of Business Administration streef je continu naar verbeteringen en innovaties binnen jouw organisatie. Je bent nu een senior manager op strategisch niveau, die transities en (digitale) transformaties kan realiseren. Daarnaast ben je een ondernemer die kansen creëert en deze omzet in waarde en een optimale bijdrage aan de organisatie. Een senior executive die via co-creatie en ontwikkeling een innovatieve organisatie kan realiseren. Je hebt een kritisch reflectieve, onderzoekende en ontwikkelingsgerichte houding richting jezelf, jouw team of afdeling én de hele organisatie.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze MBA opleiding of een van onze andere bedrijfskundige master opleidingen, zoals de Master of Strategic Management? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  Het programma van de MBA opleiding bestaat uit 3 fases:

  • In fase 1 vergroot je je bedrijfskundige basiskennis.
  • In fase 2 maak je een verdiepingsslag. Daarvoor kies je masterclasses die voor jou relevant zijn.
  • In fase 3 rond je de opleiding af met een individuele thesis. Deze fase is volledig gericht op jouw beroepsprestatie binnen je eigen organisatie. 

  Fase 1: vergroot je bedrijfskundige basis

  Deze fase duurt 1 jaar en bestaat uit 4 masterclasses van ieder 10 weken.

  Fase 2: verdiep je in thema’s die voor jou relevant zijn

  Ook deze fase bestaat uit 4 masterclasses van ieder 10 weken.

  Fase 3: breng alle bedrijfskundige facetten samen in jouw thesis

  Tijdens de laatste fase van je MBA opleiding schrijf je een individuele thesis. Hierin komt alles samen wat je in de andere fases geleerd hebt.

  Masterclass Nederlandstalige Executive Master of Business Administration (MBA)
   

  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan

  5
  3 reviews
  Download brochure Inscrijven