Skip to main content

3-daagse masterclass Netwerkorganisaties

Inschrijven
Opleiding - 3-daagse Masterclass Netwerkorganisaties
Iets voor jou?
 • ​​​​​Je bent geregistreerd in het Schoolleidersregister PO en wilt je herregistreren.
 • Je wilt je verder ontwikkelen op het gebied van netwerkorganisaties en werkt in het PO, VO of MBO.
 • Je bent op zoek naar inspiratie en concrete handvatten om direct na de masterclass interventies uit te kunnen zetten in jouw eigen organisatie.

Stort jij je graag in een kort tijdsbestek volledig in de diepte rondom het thema netwerkorganisaties? Als dienend en ethisch schoolleider heb jij immers een sleutelpositie op jouw school om de kwaliteit van het onderwijs te borgen en verbeteren. Samen met het team en stakeholders maak je deel uit van een groot en gecompliceerd netwerk, waarbij zowel interne als externe gerichtheid en wederkerige afhankelijkheid centraal staat.

In deze drie dagen ben je op een inspirerende locatie, passeren inspirerende sprekers en ga je samen met collega schoolleiders in gesprek over je professionele ontwikkeling en werk je tegelijk aan de verbinding van dit thema aan jouw schoollocatie. Aan het eind van de masterclass rond je het thema ter plaatse af. Buiten de drie dagen op locatie heb je voor deze masterclass geen voorbereidende en/of afrondende taken en werkzaamheden. We gaan er vanuit dat je geïnspireerd en vol ideeën terug naar huis gaat.

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  In je werk heb je te maken met een groot netwerk en je wilt inspiratie en nieuwe kennis opdoen om je verder door te ontwikkelen. Je werkt in het PO, VO of MBO.

  Je bent RDO geregistreerd in het Schoolleidersregister PO en bent in je dagelijkse werk constant in ontwikkeling. Je wilt herregistreren. Na afronding van deze masterclass kun je het thema ‘In relatie staan tot de omgeving’ opvoeren voor jouw herregistratie.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Tijdens deze Masterclass breng je de netwerkorganisatie in kaart (netwerkanalyse), waarbij zowel interne als externe gerichtheid is opgenomen. Je werkt doelgericht en houdt in jouw dienend leiderschap binnen het netwerk rekening met de van invloed zijnde factoren en actoren.

  Op basis van de netwerkanalyse analyseer je jouw eigen rol en de rol van het team binnen de netwerkorganisatie. Je formuleert passende interventies, die tot doel hebben het stabiliseren of verbeteren van de huidige positie/rol binnen het netwerk in relatie tot de hogere en gemeenschappelijke strategische doelstellingen op bestuurs- en/of locatieniveau.

  Aan het eind van de masterclass rond je het thema ‘In relatie staan tot de omgeving’ ter plaatse af. Buiten de drie dagen op locatie heb je voor deze masterclass geen voorbereidende en/of afrondende taken en werkzaamheden. We gaan er van uit dat je geïnspireerd en vol ideeën terug naar huis gaat.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  In deze drie dagen ben je op een inspirerende locatie centraal in Nederland gesitueerd. Het betreft een volledig arrangement incl. lesmaterialen, verblijf, catering en overnachting. Deze masterclass omvat in totaal 80 studiebelastingsuren.

  Diploma

  Diploma

  Wanneer je het traject voldoende hebt afgerond, ontvang je het herregistratiecertificaat voor het professionaliseringsthema “In relatie staan tot de omgeving”. Hiermee is het mogelijk dit thema af te ronden bij het SRPO.

  Het dossier voor het accrediteren van deze Masterclass ligt momenteel bij het Schoolleidersregister PO ter goedkeuring.

  Resultaat

  Resultaat

  Na afronding heb je een thema afgerond in het Schoolleidersregister en ben je voor het gecertificeerde thema de komende vier jaar gecertificeerd.

  Het dossier voor het accrediteren van deze Masterclass ligt momenteel bij het Schoolleidersregister PO ter goedkeuring.

  test
  Ben je op zoek naar informatie over een specifiek vakgebied? Kijk ook eens op het blog van Avans+.
  Lees meer
  r
  test
  Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een incompany- of maatwerktraject? Bekijk dan alle informatie over dit onderwerp.
  Lees meer
  r
  Bezoek een virtuele voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

  Meld je nu aan
  Brochure aanvragen Inscrijven