Skip to main content

Bezoek di 31 jan. om 19:00u de voorlichtingsavond in Breda. Meld je hier aan

Master Pelvic Physical Therapy (MPelPT) jaar 1

Master bekkenfysiotherapie jaar 1
Iets voor jou?
 • Je wilt het eerste jaar van de masteropleiding bekkenfysiotherapie volgen.
 • Je wilt je verder verdiepen in het fysiotherapeutisch proces voor jouw patiënten met complexe problematiek.
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je bent hbo fysiotherapeut en wil jezelf graag verder specialiseren in de richting van bekkenfysiotherapie.

  Ben je al master of heb je relevante werkervaring? Neem dan contact op zodat we kunnen bekijken of je recht hebt op eventuele vrijstellingen.

  Werkvorm

  Werkvorm

  We bieden deze master aan in een nieuwe vorm. Dit betekent minder klassikale bijeenkomsten en dus minder reistijd en reiskosten en meer directe toepassing in jouw dagelijkse praktijk.

  We maken in deze master gebruik van meerdere onderwijsvormen. Denk aan werkplekleren, intervisie, supervisie, online learning, coaching etc

  Dit eerste jaar bestaat uit de modules:

  • Persoonlijk leiderschap
  • Evidence based practice
  • Pelvic physical therapy 1
  • Pelvic physical therapy 2

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De studiebelasting is ongeveer 140 uur per kwartaal en het is grotendeels aan jezelf wanneer je deze uren maakt. Ongeveer 3 keer per kwartaal organiseren we een klassikale bijeenkomst. Daarnaast werk je vooral in groepen in jouw eigen regio en op jouw eigen werkplek.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor het eerste jaar van de Master Pelvic Physical Therapy zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 7.150,- (exclusief leermiddelen).

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Het is mogelijk om de opleidingskosten in termijnen te betalen via automatische incasso. Dat kan bij deze opleiding in 10 maandelijkse termijnen van € 730,-.

  Levenlanglerenkrediet

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een Levenlanglerenkrediet. Dit houdt in dat je een lening kunt krijgen van de overheid voor het volgen van de opleiding, indien je aan de voorwaarden voldoet.

  Informatie over voorwaarden en aanvraagprocedure Levenlanglerenkrediet

  Diploma

  Diploma

  Indien je na een jaar stopt met de opleiding en niet verder wilt, ontvang je een certificaat met daarop vermeld de onderdelen die je hebt behaald. Met dit certificaat kun je je melden bij het KNGF of het Keurmerk. Je krijgt dan vrijstelling voor het behalen van punten voor het CKR voor 1 jaar.

  Indien je de opleiding wilt vervolgen (direct of na een pauze) blijf je voor het KNGF gewoon ingeschreven en geldt de volgende regel:

  Een masteropleiding die leidt tot registratie in een specialistenregister, waarbij de fysiotherapeut nu alleen nog in het register algemeen fysiotherapeut staat, geeft vrijstelling voor het behalen van registratiepunten in de registratieperiode waarin de opleiding wordt gevolgd, met een maximum van twee registratieperiodes voor het register Algemeen Fysiotherapeut.

  Let wel op de maximale doorlooptijd van de masteropleiding van 5 jaar.

  Resultaat

  Resultaat

  Na jaar 1 van de master Bekkenfysiotherapie heb je een start gemaakt met het klinisch redeneerproces voor jouw cliënt met complexe problematiek. In jaar 2 neemt de complexiteit van de problematiek van de cliënt steeds verder toe. Daarbij leer je hoe je ook daar het klinisch redeneerproces adequaat kan toepassen.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Schrijf je in voor dit onderdeel

  Heb je een keuze kunnen maken? Schrijf je dan hier in voor dit onderdeel.

  inschrijven
  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
  • ‘Het voordeel van blended learning is dat je veel flexibeler bent. Je hebt minder bijeenkomsten en kunt meer zelf bepalen waar en wanneer je leert.’

   Liv van den Berge
   Kinderfysiotherapeut
  • ‘We hebben veel van en met elkaar geleerd, onder meer door behandelingen te filmen en via de online leeromgeving met elkaar te bespreken. Daarbij krijg je waardevolle feedback die je direct in je werk kunt inzetten.’

   Yannick Kerstens
   Kinderfysiotherapeut
  Download brochure Inscrijven