Skip to main content

Master Geriatric Physical Therapy (MGPT) Jaar 1

 • niveau Master
 • duur 1 jaar
 • studiebelasting 140 uur per kwartaal
 • studiekosten 6.850,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 16-02-2023 Zwolle
  • 16-02-2023 Leiden
  • 16-02-2023 Breda
  • 06-09-2023 Breda
  • 08-09-2023 Zwolle
  • 08-09-2023 Leiden
Master geriatriefysiotherapie jaar 1
Iets voor jou?
 • Je wilt alleen het eerste jaar van de master geriatrie volgen.
 • Je wilt jouw kansen op de arbeidsmarkt vergroten.
 • Je wilt écht beter worden in jouw dagelijkse werk als geriatriefysiotherapeut.

Dat we in Nederland te maken hebben met toenemende vergrijzing is inmiddels bekend. Binnen het streven om ouderen zolang mogelijk zelfstandig te kunnen laten functioneren heeft de Master Geriatriefysiotherapie deze mensen steeds meer te bieden. Uit steeds meer onderzoeken blijken positieve effecten van functioneel oefenen en trainen bij diverse ziektebeelden en bij diverse medische behandelingen. Tijdens de master geriatriefysiotherapie word je opgeleid om ouderen met meer complexe problematiek écht iets bieden.

Bij Avans+ is het mogelijk om je per jaar in te schrijven voor de geriatriefysiotherapie masteropleiding. Je kiest zelf of en wanneer je verder wilt als je maar rekening houdt met de maximale doorlooptijd van 5 jaar om je te specialiseren als geriatrisch fysiotherapeut.

Meerwaarde van de Master Geriatriefysiotherapie voor jouw praktijk

Wil je de meerwaarde van onze masters fysiotherapie ook bij jouw leidinggevende of praktijkeigenaar kenbaar maken? Download dan onze factsheet met een duidelijk overzicht van de voordelen van jouw masteropleiding voor jouw leidinggevende. 

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je bent hbo fysiotherapeut en wil jezelf graag specialiseren in de richting van geriatriefysiotherapie.

  Ben je al master of heb je relevante werkervaring? Neem dan contact op zodat we kunnen bekijken of je recht hebt op eventuele vrijstellingen.

  Werkvorm

  Werkvorm

  We bieden deze master aan in een nieuwe vorm. Dit betekent minder klassikale bijeenkomsten en dus minder reistijd en reiskosten.

  We maken in deze master gebruik van meerdere onderwijsvormen. Denk aan werkplekleren, intervisie, supervisie, online learning, coaching etc.

  Dit eerste jaar bestaat uit de modules:

  • Persoonlijk leiderschap
  • Evidence based practice
  • Geriatric physical therapy 1
  • Geriatric physical therapy 2

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De studiebelasting is ongeveer 140 uur per kwartaal en het is grotendeels aan jezelf wanneer je deze uren maakt. Slechts 1 keer per maand organiseren we een klassikale bijeenkomst. Daarnaast werk je vooral in groepen in jouw eigen regio.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor het eerste jaar van de master geriatriefysiotherapie zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 6.850,-.
  • Boeken circa € 500,-. Deze schaf je zelf aan.

  Je ontvangt een factuur voor aanvang van de opleiding. Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Het is mogelijk om de opleidingskosten in termijnen te betalen via automatische incasso. Dat kan bij deze opleiding in 10 maandelijkse termijnen van € 700,-.

  Levenlanglerenkrediet

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een Levenlanglerenkrediet. Dit houdt in dat je een lening kunt krijgen van de overheid voor het volgen van de opleiding, indien je aan de voorwaarden voldoet.

  Informatie over voorwaarden en aanvraagprocedure Levenlanglerenkrediet

  Diploma

  Diploma

  Indien je na een jaar stopt met de opleiding en niet verder wilt, ontvang je certificaten van afgeronde modules. Met dit diploma kun je je melden bij het KNGF of het Keurmerk. Je krijgt dan vrijstelling voor het behalen van punten voor het CKR voor 1 jaar.

  Indien je de opleiding wilt vervolgen (direct of na een pauze) blijf je voor het KNGF gewoon ingeschreven en geldt de volgende regel:

  Een masteropleiding die leidt tot registratie in een specialistenregister, waarbij de fysiotherapeut nu alleen nog in het register algemeen fysiotherapeut staat, geeft vrijstelling voor het behalen van registratiepunten in de registratieperiode waarin de opleiding wordt gevolgd, met een maximum van twee registratieperiodes voor het register Algemeen Fysiotherapeut.

  Let wel op de maximale doorlooptijd van 5 jaar.

  Resultaat

  Resultaat

  Na jaar 1 van de master Geriatriefysiotherapie heb je een start gemaakt met het klinisch redeneerproces voor jouw cliënt met complexe problematiek. In jaar 2 neemt de complexiteit van de problematiek van de cliënt steeds verder toe. Daarbij leer je hoe je ook daar het klinisch redeneerproces adequaat kan toepassen.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Schrijf je in voor dit onderdeel

  Heb je een keuze kunnen maken? Schrijf je dan hier in voor dit onderdeel.

  inschrijven
  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
  • ‘De docenten waren duidelijk ervaren professionals uit het werkveld. Zij kwamen met goede voorbeelden waar we veel aan hadden.’

   Anne van der Wolf
   Fysiotherapeut
  • ‘De insteek van Avans+ vind ik goed: deelnemers aan het denken zetten en zelf met relevante casuïstiek laten komen. Dan gaat het toch meer leven dan wanneer de docent onderwerpen aandraagt.’

   Kiki Pijnenburg
   Fysiotherapeut
  Download brochure Inscrijven