Skip to main content

Master Psychosomatic Physical Therapy jaar 1

Master Psychosomatic Physical Therapy jaar 1
Iets voor jou?
 • Je wilt vooralsnog alleen jaar 1 van de master psychosomatiek volgen.
 • Je wilt een maximaal en duurzaam effect van jouw behandelingen bereiken bij je cliënten.
 • Je wilt echt beter worden in je dagelijkse werk binnen de psychosomatische fysiotherapie.
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je bent gediplomeerd fysiotherapeut en wilt je specialiseren in fysiotherapeutische zorg voor cliënten met psychosomatische problematiek.

  Ben je al master of heb je relevante werkervaring meld je dan bij de opleidingsmanager om samen te kijken naar het meest efficiënte ontwikkeltraject voor jou.

  Werkvorm

  Werkvorm

  We bieden deze master Psychosomatische fysiotherapie aan in een nieuwe vorm. Dit betekent minder klassikale bijeenkomsten en dus minder reistijd en reiskosten. Ook wordt er binnen deze psychosomatische fysiotherapie master gebruik gemaakt van verschillende onderwijsvormen. Denk aan werkplekleren, intervisie, supervisie, online learning, coaching etc.

  Dit eerste jaar bestaat uit de modules:

  • Persoonlijk leiderschap
  • Evidence based practice
  • Behandeling chronische pijn
  • Visie, modellen en doelgroep

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De studiebelasting van deze master Psychosomatische fysiotherapie is ongeveer 140 uur per kwartaal en het is grotendeels aan jezelf wanneer je deze uren maakt. Slechts 1 keer per maand organiseren we een klassikale bijeenkomst. Daarnaast werk je vooral in groepen in jouw eigen regio.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor het eerste jaar van de master psychosomatische fysiotherapie zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 6.500,-.
  • Boeken: circa € 500,-. Deze schaf je zelf aan.

  Je ontvangt een factuur voor aanvang van deze opleiding Psychosomatische fysiotherapie. Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Jaar 1 van de master psychosomatische fysiotherapie in termijnen betalen?

  Het is mogelijk om de opleidingskosten in termijnen te betalen via automatische incasso. Dat kan bij deze opleiding in 10 maandelijkse termijnen van € 660,-.

  Levenlanglerenkrediet

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een Levenlanglerenkrediet. Dit houdt in dat je een lening kunt krijgen van de overheid voor het volgen van de opleiding, indien je aan de voorwaarden voldoet.

  Informatie over voorwaarden en aanvraagprocedure Levenlanglerenkrediet

  Diploma

  Diploma

  Indien je na een jaar stopt met de opleiding en niet verder wilt, ontvang je certificaten van afgeronde modules. Met dit diploma kun je je melden bij het KNGF of het Keurmerk. Je krijgt dan mogelijk vrijstelling voor het behalen van punten voor het CKR voor 1 jaar.

  Indien je de opleiding wilt vervolgen (direct of na een pauze) blijf je voor het KNGF gewoon ingeschreven en geldt de volgende regel:

  Een masteropleiding die leidt tot registratie in een specialistenregister, waarbij de fysiotherapeut nu alleen nog in het register algemeen fysiotherapeut staat, geeft vrijstelling voor het behalen van registratiepunten in de registratieperiode waarin de opleiding wordt gevolgd, met een maximum van 2 registratieperiodes voor het register Algemeen Fysiotherapeut.

  Let wel op de maximale doorlooptijd van 5 jaar.

  Resultaat

  Resultaat

  Na jaar 1 van de masteropleiding psychosomatische fysiotherapie heb je een start gemaakt met het klinisch redeneerproces voor jouw cliënt met complexe problematiek. In jaar 2 neemt de complexiteit van de problematiek van de cliënt steeds verder toe. Daarbij leer je hoe je ook daar het klinisch redeneerproces adequaat kan toepassen.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Schrijf je in voor dit onderdeel

  Heb je een keuze kunnen maken? Schrijf je dan hier in voor dit onderdeel.

  inschrijven
  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
  • ‘Het voordeel van blended learning is dat je veel flexibeler bent. Je hebt minder bijeenkomsten en kunt meer zelf bepalen waar en wanneer je leert.’

   Liv van den Berge
   Kinderfysiotherapeut
  • ‘We hebben veel van en met elkaar geleerd, onder meer door behandelingen te filmen en via de online leeromgeving met elkaar te bespreken. Daarbij krijg je waardevolle feedback die je direct in je werk kunt inzetten.’

   Yannick Kerstens
   Kinderfysiotherapeut
  Download brochure Inscrijven