Skip to main content

Verkorte masteropleiding Pelvic Physical Therapy (MPeIPT)

Inschrijven
Verkorte master bekkenfysiotherapie
Iets voor jou?
 • Je bent gespecialiseerd/geregistreerd fysiotherapeut, maar hebt nog geen mastertitel.
 • Je wilt je bekwamen in het proces van klinisch redeneren.
 • Je wilt een brug slaan tussen wetenschap en praktijk om bij te dragen aan betere zorg voor patiënten.

Avans+ verzorgt sinds 2002 en als eerste opleidingsinstituut in Nederland een verkorte masteropleiding fysiotherapie. Deze master evidence-based practice onderscheidt zich vooral op het gebied van opdrachten die van toegevoegde waarde zijn voor jouw dagelijkse werk.

Erkende opleiding evidence based practice

Evidence-based practice en klinisch redeneren vormen het fundament van het beroepsmatig handelen. Je ontwikkelt, in de masteropleiding verkorte bekkenfysiotherapie van twee jaar, competenties die beschreven staan in de recente beroepscompetentieprofielen van de diverse specialistenverenigingen. Je leert ook een brug slaan tussen wetenschap en praktijk. Het profileren van het vak op basis van de juiste argumenten wordt steeds belangrijker voor het voortbestaan van het vak (gespecialiseerde) fysiotherapie. Dus up-to-date blijven is een must.

Meerwaarde van de verkorte master fysiotherapie voor jouw praktijk

Wil je de meerwaarde van onze masters fysiotherapie ook bij jouw leidinggevende of praktijkeigenaar kenbaar maken? Download dan onze factsheet met een duidelijk overzicht van de voordelen van jouw masteropleiding voor jouw leidinggevende. 

Verkorte masteropleiding fysiotherapie

De inhoud van deze professionele verkorte opleiding fysiotherapie sluit aan bij veranderingen in de gezondheidszorg, het beleid van het KNGF en de beroepsinhoudelijke lidverenigingen. Als fysiotherapeut moet je jouw manier van handelen steeds meer kunnen onderbouwen op basis van best evidence.

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je bent gespecialiseerd/geregistreerd fysiotherapeut in bekkenfysiotherapie en wil een volgende stap maken naar het bieden van zorg op masterniveau en het kunnen sparren met collegae en andere disciplines. Je werkt al met deze doelgroep in de 1e of 2e lijn.

  Vrijstellingsprocedure verkorte fysiotherapie masteropleiding

  Ben je al master of heb je relevante werkervaring meld je dan bij de opleidingsmanager om samen te kijken naar het meest efficiënte ontwikkeltraject voor je. Neem contact op voor meer informatie.

  Meerwaarde van de master fysiotherapie voor jouw praktijk

  Wil je de meerwaarde van onze master fysiotherapie ook bij jouw leidinggevende of praktijkeigenaar kenbaar maken? Download dan onze factsheet met een duidelijk overzicht van de voordelen van jouw masteropleiding voor jouw leidinggevende. 

  Werkvorm

  Werkvorm

  Deze evidence based practice opleiding wordt in een vernieuwde vorm aangeboden. Dit houdt voor je in dat je minder klassikale bijeenkomsten zult hebben ten opzichte van de huidige vorm, dus minder tijd hoeft te plannen om te reizen. Er is gekozen voor blended learning met een mix van didactische vormen waardoor je in staat wordt gesteld effectiever en efficiënter het traject te doorlopen. Tevens zal je nog meer dan voorheen leren in en van de praktijk. Intervisie, supervisie, online learning, coaching en interactieve colleges wisselen elkaar op een prettige manier af.

  Intake gesprek

  Voor de start van het traject zal er een individueel gesprek plaatsvinden met de opleidingsmanager om samen te kijken of de verkorte bekkenfysiotherapie opleiding bij je past en of wederzijdse verwachtingen op elkaar aansluiten.

  Toetsing

  Ook de toetsing sluit aan bij de praktijk. Dit betekent geen kennistoetsen, maar opdrachten uitwerken aan de hand van casuïstiek en tijdens je werk patiënten volgen en daar opdrachten over maken. Daarbij leer je ook van het meekijken bij een collega-deelnemer en geef je elkaar feedback. Je bespaart met deze aanpak essentiële tijd die je in jouw praktijk aan patiënten kan besteden. 

  Incompany

  Ook is het mogelijk om deze opleiding als een incompanytraject te volgen. Op deze pagina lees je meer over de mogelijkheden.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Deze Verkorte masteropleiding bekkenfysiotherapie duurt 2 jaar. De opleiding is ingedeeld in kwartalen van 10 weken en het is grotendeels aan jezelf wanneer je de benodigde uren maakt.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de Verkorte masteropleiding bekkenfysiotherapie zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 10.600,-.
  • Boeken: circa € 250,-. Deze schaf je zelf aan.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Je ontvangt een factuur voor aanvang van de opleiding. Het is mogelijk om het cursusgeld in termijnen te betalen via automatische incasso. Dat kan bij de verkorte masteropleiding in 2 jaarlijkse termijnen van € 5.400,- of 20 maandelijkse termijnen van € 550,-. Overige kosten worden bij de eerste termijn geïncasseerd. 

  Levenlanglerenkrediet

  Deelnemers aan deze Verkorte masteropleiding kinderfysiotherapie kunnen in aanmerking komen voor een Levenlanglerenkrediet. Dit houdt in dat je een lening kunt krijgen van de overheid voor het volgen van de opleiding, indien je aan de voorwaarden voldoet.

  Informatie over voorwaarden en aanvraagprocedure Levenlanglerenkrediet

  Diploma

  Diploma

  Als je de Verkorte masteropleiding bekkenfysiotherapie succesvol hebt afgerond, ontvang je het getuigschrift Master Specialized Physical Therapy en wordt aan jou de graad Master of Science toegekend. De master is geaccrediteerd door de NVAO en leidt tot registratie bij het CKR en het Keurmerk Fysiotherapie.

  Resultaat

  Resultaat

  Na de verkorte masteropleiding gespecialiseerde fysiotherapie kun je op basis van klinisch redeneren voor en met jouw patiënt onderbouwde keuzes maken. Je werkt altijd binnen de driehoek Evidence-based practice, patient values en eigen expertise.

  Vervolgopleiding

  Omdat ziektebeelden en het onderzoek en de kennis ervan jou blijven ontwikkelen, zullen we regelmatig postmasters aanbieden gericht op uitkomsten van dat onderzoek en de gevolgen voor de toepassing in de praktijk.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  test
  Bekkenfysiotherapie: zorgen voor een betere kwaliteit van leven
  "Bekkenfysiotherapie is een specialisatie met goede vooruitzichten en de master is goed voor jezelf, je cliënten én de maatschappij.”
  Lees meer
  test
  Maatwerk
  Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een incompany- of maatwerktraject? Bekijk dan alle informatie over dit onderwerp.
  Lees meer
  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

  Meld je nu aan
  Programma

  Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Masterclass 1: Persoonlijk leiderschap
  • Masterclass 2: Evidence Based Practice
  • Masterclass 3 en 4: Specialized physical therapy
  • Projectplan en project

  Masterclass 1: Persoonlijk leiderschap

  Word ook een master in zelfregie, zelfstandigheid, pro-activiteit en blijven leren.

  Masterclass 2: Evidence Based Practice

  Het wetenschappelijk onderbouwen van de keuzes voor meetinstrumenten en interventies voor jouw patiënt met specifieke problemen staat centraal.

  Masterclass 3 en 4: Specialized physical therapy

  Tijdens masterclass 3 en 4 werk je met begeleiding aan een praktijk integratie opdracht waarmee je aantoont over de juiste competenties te beschikken met betrekking tot het onderzoeken en behandelen van patiënten met complexe problematiek.

  Projectplan & project

  Je kiest een onderwerp waarop je wilt afstuderen en schrijft daarvoor een plan. Aansluiten bij academisch onderzoek of een zelfstandig project behoren tot de mogelijkheden. De link tussen wetenschap en praktijk staat centraal.

  Verkorte masteropleiding bekkenfysiotherapie
   
  De meerwaarde van onze masters Fysiotherapie?

  Benieuwd naar de meerwaarde van onze masters fysiotherapie voor uw leidinggevende of praktijkeigenaar?

  Download onze factsheet
  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
  • Ik heb inhoudelijk veel meer duidelijkheid over het beoordelen en interpreteren van vakliteratuur dan voorheen.

   Deelnemer Avans+
   Sportfysiotherapeut
  • De docenten beheersen de materie en weten je op een uitdagende manier te prikkelen. 

   Charles Heus
   Sportfysiotherapeut
  • Ik ben scherper geworden in mijn adviezen, ben beter in staat klinisch te redeneren en kan literatuur en onderzoekspublicaties beter op waarde schatten.

   Hans Kropman
   Manueel Therapeut
  Download brochure Inscrijven