Skip to main content

Vakinhoudelijke specialisaties

(7 OPLEIDINGEN )
Vakinhoudelijke specialisaties
Benieuwd naar onze werkwijze? Ontdek het in deze video!
 • Tijdens de opleiding heb ik onder andere geleerd hoe de rekenontwikkeling bij jonge kinderen verloopt. Vooral de manier waarop deze kinderen leren is mij meer duidelijk geworden.

  testimonial-onderwijs-kimvalkenburg
  Kim Valkenburg
  Groepsleerkracht
 • De kennis van de docent met betrekking tot rekenen en wiskunde was zeer goed.

  testimonial-onderwijs-thomasmusters
  Thomas Musters
  Groepsleerkracht
 • Veel kennis opgedaan. Goede opbouw en opzet opleiding. Ik vond het wel aanpoten naast werk en gezin maar het was duidelijk wanneer wat precies af moest zijn.

  testimonial-onderwijs-sigridjansen
  Sigrid Jansen
  Groepsleerkracht
Bekijk alle referenties
Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

in Breda, Den Haag, Eindhoven, Utrecht en Zwolle

Meld u nu aan
Opleidingen met kwaliteit

Voor leerkrachten is het essentieel dat zij op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op diverse vakinhoudelijke gebieden. Hoe kunnen zij anders het best lesgeven? Met onze opleidingen blijven leerkrachten altijd goed op de hoogte! Avans+ is als opleider ingeschreven bij Registerleraar.nl.

Opleiding Rekencoördinator, cursus taalcoördinator en meer

Onze opleidingen rondom vakinhoudelijke specialisaties geven u de mogelijkheid u te specialiseren in een vakgebied van uw interesse. U doet nieuwe kennis en inzichten op gedurende een opleiding. Dit zorgt ervoor dat niet alleen uw onderwijsvaardigheden scherper worden, maar ook die van uw school in het algemeen.

Ons aanbod bestaat uit diverse postbacheloropleidingen, waaronder een opleiding rekencoördinator (voor primair onderwijs) en een opleiding taalcoördinator. Natuurlijk bieden we ook de postbacheloropleiding Vakbekwaamheid Bewegingsonderwijs aan. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om u te specialiseren in onderwijs voor het jonge kind of het oudere kind.

Opleiding taalcoördinator of rekencoördinator: praktijk als uitgangspunt

De praktijk is altijd het uitgangspunt tijdens onze opleidingen (dus ook in de opleiding rekencoördinator of onze cursus taalcoördinator). We streven er daarom ook naar ons aanbod  aan te sluiten bij de laatste ontwikkelingen in het werkveld en daarmee specialisme in het onderwijs te stimuleren. Op deze manier kunt u de opgedane kennis altijd meteen toepassen in uw dagelijkse werkzaamheden. Tijdens onze opleidingen (zowel opleiding taalcoördinator als rekencoördinator) krijgt u begeleiding van ervaren praktijkdocenten: mensen uit het werkveld die zelf hebben ervaren waar u tegenaan kunt lopen als u voor de klas staat.

Kies voor verdieping in onderwijs

Deelnemers van onze vakinhoudelijke specialisaties opleidingen gebruiken woorden als ‘verdiepend in onderwijs’, ‘bewustwording’ en ‘verrijking’ om de opleidingen te typeren. Daarnaast zijn deelnemers te spreken over de praktijkgerichtheid bij de verdieping van leraren. Ze kunnen namelijk wat ze ‘vandaag leren, morgen toepassen’. Wilt u weten wat oud-deelnemers van deze verdieping in onderwijs vinden om hun kennis binnen het onderwijs te verbreden? Bekijk dan onze pagina met referenties. Hier vindt u ook reviews over de overige vakinhoudelijke specialisatie opleidingen. Basisonderwijs kennis verbreding begint bij Avans⁺!

Verbreden van kennis begint bij Avans⁺

Wilt u uw vakinhoudelijke kennis binnen het primair onderwijs onderwijs verbreden? Dan vindt u op deze pagina een uitgebreid portfolio aan vakinhoudelijke opleidingen. Denk aan specialistische verdiepende opleidingen als jonge kind specialist, coördinator wetenschap en technologie of de leergang vakbekwaamheid bewegingsonderwijs. Allen opleidingen om op diverse onderdelen binnen het primair onderwijs uw kennis verder te verbreden. 

Meer weten over bijvoorbeeld de opleiding rekencoördinator?

Heeft u vragen over onze specialistische opleidingen of wilt u advies over welke opleiding het best bij u past? Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag verder bij uw specialisme in het onderwijs!

lees meer