Skip to main content

Kom 21 september naar de open dag in Breda of 9 oktober in Utrecht. Meld je hier aan!

Master of HRM

4.5
4 reviews
 • niveau Master
 • duur 2,5 jaar
 • studiebelasting 10-15 uur per week (62 EC)
 • studiekosten 23.250,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 21-08-2024 Breda
  • 21-08-2024 Utrecht
  • 06-11-2024 Breda
  • 06-11-2024 Utrecht
  • 29-01-2025 Breda
  • 29-01-2025 Utrecht
Download brochure
Download brochure
Iets voor jou?
 • Je wilt je verder ontwikkelen tot een strategische, coachende en ondernemende HR-professional.
 • Je zoekt een flexibele leerroute die past bij jouw persoonlijke omstandigheden.
 • Je wilt je nieuwe opgedane kennis en inzichten direct in de praktijk toepassen.

Moderne organisaties winnen de concurrentieslag dankzij de juiste mensen op de juiste plek. Het draait in onze kennis- en diensteneconomie natuurlijk om goede producten en diensten, maar vooral om het menselijk kapitaal. Dit betekent een grote, strategische rol voor HR.

Wat leer je bij de Master of HRM?

In deze Master of HRM (MHRM) leer je hoe je mensgerelateerde organisatieprocessen aanstuurt, zodat ze een positieve bijdrage leveren aan de organisatiedoelstellingen. Door de ontwikkeling van het menselijk kapitaal multidisciplinair vorm te geven, behaal je het grootste concurrentievoordeel. Dit vraagt van jou een coachende en ondernemende rol. 

Tijdens de master HRM leer je vanuit een breder perspectief te kijken naar organisatievraagstukken. Zo vul je je rol strategisch in, met kennis van bedrijfskundige vakgebieden. Die verbind je aan HR-vraagstukken en -oplossingen. Avans+ zorgt er op een persoonlijke manier voor dat jij na het volgen van de master HRM de volgende stap kunt zetten en jezelf overtreft.

Waarom een praktijkgerichte master?

Avans+ verzorgt praktijkgerichte masters, oftewel een HBO-master. Een praktijkgerichte master verschilt met een universitaire master, oftewel WO-master, in de aanpak van het onderwijs. Onze masters richten zich op praktijkvraagstukken uit je eigen organisatie. Wat je leert, kun je gelijk in de praktijk brengen en toetsen. Jouw organisatie profiteert dus ook direct van jouw deelname aan onze masteropleiding. 

Een universitaire master richt zich in de aanpak meer op het oplossen van en bijdragen aan vraagstukken op wetenschappelijk niveau. Je bent dan meer onderzoekend en analyserend bezig dan praktijkgericht. 

Het eindniveau van beide masters is hetzelfde: NLQF 7. Na het afronden van zowel een HBO-master als bij een WO-master krijg je een Master-graad. 

Dus, ben je meer praktisch ingesteld en wil je dat jouw organisatie direct resultaat ziet van wat jij in jouw opleiding leert, dan is een praktijkgerichte master van Avans+ iets voor jou!

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je bent een proactieve HR-professional die externe ontwikkelingen signaleert en vertaalt naar jouw HR-vraagstukken. Je kunt verbeteringen doorvoeren en deze afstemmen op de mogelijkheden binnen het primaire proces. Voor jouw praktijk is het belangrijk dat je de opgedane kennis direct kunt toepassen. Zo ga jij de volgende stap zetten.

  Als deelnemer aan de Master of HRM heb je enkele jaren relevante werkervaring op tactisch of strategisch niveau. Bijvoorbeeld als HR-manager, senior HR-adviseur, beleidsmedewerker of consultant. Daarnaast heb je een bacheloropleiding afgerond op het gebied van HRM of in een vergelijkbare richting. Heb je niet het juiste opleidingsniveau en wil je toch deelnemen aan de master Human resources management? Dan dien je een toelatingsassessment te doen. Lees meer over dit assessment of neem contact op met de opleidingsmanager voor een persoonlijk en vrijblijvend advies.

  Voorafgaand aan de master Human resources heb je een intakegesprek met de opleidingsmanager. Samen bespreken jullie jouw individuele leerroute en de mogelijkheden om eerdere werkervaring te valideren. Daardoor kun je de opleiding mogelijk in een verkorte vorm volgen.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Studeren op een manier die jou uitkomt bij de master hrm

  Avans+ biedt een flexibel studieprogramma aan, waarin jij mede het tempo en de vorm bepaalt. Zo kun je jouw master of hrm optimaal combineren met je werk en privéleven. Je kunt ervoor kiezen om deze human resource management master volledig te volgen in verschillende leerteams. Je leert dan door de samenwerking met andere deelnemers en onder begeleiding van ervaren docenten, managers en experts. Jouw praktijk staat centraal en je wordt getoetst op de prestaties die je daar levert.

  Kies de route die bij jou past

  Een persoonlijke leerroute betekent ook: kiezen voor een studievorm die bij jou past. Je bouwt verder op je eerdere ervaring. Heb je eerder jarenlang op strategisch niveau praktijkervaring opgedaan binnen de thema’s uit fase 1 van de Master Human resource management? Dan kun je de opleiding verkorten door deze werkervaring te valideren via een individueel portfolio en een assessment. Tijdens het intakegesprek adviseren we je graag over deze mogelijkheden.

  Wil je enkel toetsen maken en hiermee zelfstandig naar je HRM master diploma toewerken? Dan kun je ook kiezen voor deze studievariant, met of zonder begeleiding. In het intakegesprek bepaal je samen met onze opleidingsmanager welke vorm past bij jouw ontwikkeldoelen, carrièreplannen en werk- en privésituatie.

  Start met jouw Master of HRM

  De Master Human resources van Avans+ is praktijkgericht. Je werkt individueel en in leerteams aan opdrachten binnen jouw eigen context. Je leert door interactie met professionals uit andere managementfuncties en uit diverse sectoren, zoals het onderwijs, de zorg en de techniek. Je bouwt hiermee ook een breed netwerk op waar je in je verdere carrière profijt van hebt.

  Per masterclass hebben we de lesvorm gekozen die het beste aansluit op de praktijk. We werken met een mix van activerende, praktijkgerichte (online) leeractiviteiten. Je rondt iedere masterclass van de human resource management master af met een beroepsprestatie binnen jouw organisatie. Zo bereik je meer voor jouw persoonlijke ontwikkeling én voor je organisatie.

  Wil je meer weten over het programma van de master hrm? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De Master of HRM duurt maximaal 2,5 jaar. De opleiding bestaat uit 8 masterclasses van 10 weken en een afstudeerfase van 20 weken. Iedere masterclass heeft 3-5 bijeenkomsten tussen 14.00 en 21.00 uur.

  Tijdens het intakegesprek bespreek je samen met de opleidingsmanager jouw programma en studievorm. Je kunt de route naar jouw HRM master diploma versnellen of vertragen.

  De reguliere MHRM-opleiding duurt 2,5 jaar. Je werkt in dit programma individueel en in leerteams op strategisch bedrijfskundig niveau. Per masterclass heb je maximaal 3 à 4 klassikale bijeenkomsten, onder begeleiding van een expert. De overige leeractiviteiten vinden online plaats of op jouw eigen werkplek. Ons uitgangspunt is dat je de opleiding zo veel mogelijk kunt integreren met je beroepspraktijk. Je wordt getoetst op de prestaties die je daar levert. De gemiddelde studiebelasting van de hele human resource management master is 10-15 uur per week (62 EC).

  Wil je meer weten over het programma van de master hrm? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de Master of HRM zijn als volgt: 

  • Opleidingskosten fase 1: € 9.300,- + € 920,- arrangementkosten
  • Opleidingskosten fase 2: € 9.300,- + € 920,- arrangementkosten
  • Opleidingskosten afstudeerfase: € 4.650,- + € 460,- arrangementkosten
    
  • Totale opleidingskosten: € 23.250,-
  • Totale arrangementkosten: € 2.300,-
  • Boeken circa € 100,- per masterclass. Deze schaf je zelf aan.

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de master een factuur. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van btw. Alle overige kosten worden belast met 9% btw.

  Het is mogelijk om eerst een losse module van deze master te volgen voor €3.600,-. Indien je daarna besluit om de volledige masteropleiding te volgen worden deze kosten in mindering gebracht op de totaalprijs van de volledige opleiding.

  Master HR in termijnen betalen

  Het is mogelijk om de opleiding in termijnen te betalen. 

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidie pagina

   

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van de Master of HRM ontvang je een erkend getuigschrift en mag je de titel Master of Arts (MA) voeren. Deze HRM master is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO); CROHO: 70219.

  Resultaat

  Resultaat

  Na het afronden van de Master HRM streef je continu naar een betere performance van de medewerkers binnen je organisatie. Daarbij kies je gericht voor kansen en oplossingen die waarde toevoegen of die een bijdrage leveren aan de strategische doelstellingen. Je geeft passend HR-advies, waarmee je zelfverzekerd een bijdrage levert aan de strategische besluitvorming. Met deze HRM master heb je jezelf ontwikkeld tot een ondernemende, innovatieve en coachende HR-strateeg die klaar is voor de uitdagingen van de toekomst.

  FAQ

  FAQ

  • Welke vakken krijg je bij de Master Human Resource Management?

   Binnen de Master HRM ga je masterclasses van 10 weken volgen zoals bijvoorbeeld: HR-strategie, organisatieontwikkeling, sturen op strategie, organisatiepsychologie en meer onderwerpen. Een aantal vakken zijn verplicht, en je hebt een aantal keuzevakken waarbij jij zelf het onderwerp kiest die je interessant vindt.


  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze master hrm? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  Het programma van deze HRM master bestaat uit 3 fases:

  • In fase 1 vergroot je je kennis en vaardigheden op het gebied van HR-strategie en bedrijfskunde.
  • In fase 2 maak je een verdiepingsslag. Daarvoor kies je masterclasses die voor jou relevant zijn.
  • In fase 3 rond je de opleiding af met een individuele thesis. Deze fase is volledig gericht op jouw beroepsprestatie binnen je eigen organisatie. 

  Fase 1: vergroot je kennis over HR-strategie en bedrijfskunde.

  Fase 1: vergroot je kennis over HR-strategie en bedrijfskunde. Deze fase duurt 1 jaar en bestaat uit 4 masterclasses van ieder 10 weken.

  Fase 2: verdiep je in thema’s die voor jou relevant zijn

  Ook deze fase bestaat uit 4 masterclasses van ieder 10 weken.

  Fase 3: breng alle bedrijfskundige facetten samen in jouw thesis

  Tijdens de laatste fase van je master HRM schrijf je een individuele thesis. Hierin komt alles samen wat je in de andere fases geleerd hebt. 

  Programma Master of HRM
   

  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan

  4.5
  4 reviews
  Download brochure Inscrijven